Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Παιχνίδι Πόκερ


Τελικά ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ+"Πρόθυμοι" δεν τα βρήκαν! Άρα αντίθετα με την πρόβλεψή μου, πάμε για επαναληπτικές εκλογές στις 17/6 . 

Καμιά φορά φαίνεται πως τα γεγονότα και οι άνθρωποι ξεφεύγουν απ' τη Λογική και αυτό είναι ίσως και η ομορφιά της Ιστορίας! Δεν έχω ακόμα καταλάβει γιατί τα δύο πρόσωπα του δικομματισμού επέλεξαν τις επαναληπτικές. Τι άραγε προσδοκούν ρισκάροντας ακόμα και την ύπαρξή τους?

Και μην μου πει κανείς ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κυβέρνηση, την ώρα που και οι δύο μαζί συγκέντρωσαν εκ προοιμίου 149 έδρες. Κάλλιστα θα έβρισκαν έστω και 2-3 "αποστάτες" για να αποκτήσουν πλειοψηφία. Δεν το έκαναν όμως! Φοβήθηκαν άραγε την λαική κατακραυγή που θα προκαλούσε η μειοψηφική στο λαό κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία, γνωρίζοντας τα επαχθή μέτρα που θα πρέπει να πάρουν στην υπηρεσία του Μνημονίου? Ίσως! 

Αντίθετα, έδειξαν μια κατά τη γνώμη μου απρόθυμοι να σχηματίσουν κυβέρνηση, καταθέτοντας ως άλλοθι μια κυριολεκτικά γελοία πρόταση διακυβέρνησης προς το Συριζα που ακόμα και εγκεφαλικά νεκρός δεν θα αποδέχονταν. 
Δηλαδή σκεφτείτε για ένα λεπτό τι ζήτησαν...:
 Ο Συριζα με τις 52 έδρες (+19 του Κουβέλη πιθανώς) να τεθεί επικεφαλής αντι-μνημονιακής κυβέρνησης όπου οι υπερ-μνημονιακοί της ΠασοκοΝουΔού Α.Ε. θα κατείχαν 149 έδρες!! Και έστω θα πήγαινε υποθετικά η Αριστερά να διαπραγματευτεί με την Τρόϊκα. Και η Τρόϊκα τότε (καθώς ανόητη δεν είναι) απλά δεν θα δεχόταν συζήτηση απειλώντας με επιστροφή στη Δραχμή, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην (συνενοημμένη) πλειοψηφία των 149 εδρών να αποσύρει την ανοχή της από την κυβέρνηση, καταγγέλοντας την Αριστερά ότι "κατέστρεψε τον τόπο"... Και έτσι "μ' ένα σπάρο, δυό τρυγόνια", καθώς με αυτό το τρυκ και την Αριστερά θα απομόνωναν και ο δικομματισμός θα επανακάμπτε ως Super-ΠασοκοΝουΔού-Μεσσίας!!!! 

Μια κυβέρνηση-όμηρος των μνημονιακών δυνάμεων που όχι μόνο διαπραγμάτευση, αλλά ούτε ένα προοδευτικό νομοσχέδιο δεν θα μπορούσε να περάσει...! Αυτή ήταν η "σοβαρή" πρόταση του Συστήματος..........

Και αυτό αποδείχτηκε "πριν αλέκτωρ λαλήσει" καθώς όχι μόνο Σαμαράς και Βενιζέλος αρνήθηκαν να ανακαλέσουν τις επιστολές υποτέλειας που είχαν προ ολίγων εβδομάδων στείλει στην Τρόϊκα, αλλά όταν τους προτάθηκε να "παγώσουν" μέχρι τις νέες εκλογές τον νόμο σχετικά με την Μετενέργεια που μειώνει ριζικά τις αποδοχές στον Ιδιωτικό Τομέα, αυτοί που θα στήριζαν (κατά τα λεγόμενά τους) μια Αριστερή κυβέρνηση, οι ίδιοι άνθρωποι απλά σιώπησαν!!!! (πηγή) Τόση ειλικρίνεια λέμε......... 

Αυτή τη στιγμή και εδώ και στην Ευρώπη  παίζεται ένα γιγάντιο παιχνίδι Πόκερ που στηρίζεται στην τύχη και -κυρίως- στην μπλόφα.

Στην Ελλάδα, ο δικομματισμός παλεύει να επιπλεύσει χρησιμοποιώντας χωρίς αναστολές τα ύστατά του όπλα: Τον εκφοβισμό, την απειλή και τον εκβιασμό. Πόσο τραγικό είναι όμως οι απόλυτα διεφθαρμένοι πολιτικοί φορείς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να εκβιάζουν!!! 
Να εκβιάζουν με το δίλλημμα "Ή μαζί μας ή έξω από το Ευρώ", ενώ όλοι πια καταλαβαίνουν πως η συνέχιση του Μνημονίου οδηγεί με απόλυτη βεβαιότητα έξω από το Ευρώ! Κάθε μέρα που περνάει με Μνημόνιο, η Ελλάδα βυθιζόμενη σε όλο και βαθύτερη οικονομική και κοινωνική ύφεση οδηγείται στη Δραχμή. Θα έρθει η στιγμή που εκεί που θα μας έχουν πάει, η Δραχμή θα αποτελεί τη μόνη λύση !

Στην Ευρώπη, κάτι κινείται. Λίγο η αποχώρηση Σαρκοζύ, λίγο οι ελληνικές εκλογές και κυρίως ο επιθανάτιος ρόγχος της Ισπανίας, ξανα-ανακατεύουν την τράπουλα. Άρχισαν να ακούγονται φωνές από "ψηλά" κλιμάκια, όπως ο Νταλλάρα ή ο Γιουνκερ. Φωνές που λένε το αυτονόητο, ότι δηλ. έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ ισοδυναμεί με το Τέλος της Ευρωζώνης.

Το σίγουρο είναι ότι όλα άλλαξαν και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Από και πέρα όλα είναι ρευστά. Σε λίγο στην Ελλάδα θα μιλάμε για νέα μεταπολίτευση. 
Σε λίγο στην Ευρώπη ή θα αλλάξουν πολιτική ή θα δουν την Ισπανία να μεταμορφώνεται σε καινούργια "Greek Tragedy", απείρως μεγαλύτερη από την ελληνική.

Μέχρι τότε θα ακούσουμε πολλά, θα δούμε τα στελέχη της ΕΕ σε ρόλους "καλού" και "κακού" μπάτσου, θα νοιώσουμε τις απειλές, τους εκβιασμούς και τον εκφοβισμό από μέρους του παλαιού πολιτικού συστήματος που τελειώνει. 

Κουράγιο, Υπομονή και Αποφασιστικότητα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου