Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί η Ακροδεξιά αποτελεί πάντα δεκανίκι του συστήματος (Μέρος 2ο)

(.........συνέχεια)


Ποια είναι η δράση της ΧΑ μέχρι σήμερα? 
Έχει μήπως στραφεί κατά του Κεφαλαίου, αφού όπως λέει είναι "αντισυστημική" δύναμη? Έχει κάνει κάποιες από τις συνήθεις τραμπούκικες ενέργειές της κατά των συμφερόντων κάποιων μεγαλοεργολάβων, εκδοτών ή επιχειρηματιών? Ποιοι ήταν οι στόχοι των βίαιων ενεργειών της ως σήμερα?


Τα ερωτήματα δεν είναι δύσκολο να απαντηθούν. 

Στόχοι της ΧΑ δεν υπήρξε ποτέ ούτε το Κεφάλαιο, ούτε το πολιτικό σύστημα. Στόχοι της ΧΑ ήταν κάποιοι μετανάστες που έτρωγαν το ξύλο της αρκούδας ή ακόμα και δολοφονούνταν από την ΧΑ, απλά και μόνο γιατί είχαν σκουρόχρωμο δέρμα. Στόχοι της ΧΑ ήταν κάποιοι ξένοι μικροπωλητές λαϊκών αγορών, πιθανώς αυτοί που δεν τους έδιναν τα χρήματα της προστασίας. Και φυσικά κύριος και πρωταρχικός στόχος της ΧΑ και κάθε φασιστικής οργάνωσης είναι όσοι αντιστέκονται στην επίθεση του συστήματος και ειδικότερα ότι έχει να κάνει με την Αριστερά. 
Άλλωστε, τα πράγματα είναι πια αρκετά ξεκάθαρα μετά την δράση της ΧΑ στα ναυπηγεία του Περάματος. Σύμφωνα με δηλώσεις των στελεχών της, στόχος τους είναι να ξεβρωμίσουν τα ναυπηγεία από το ΠΑΜΕ και να βοηθηθούν οι εφοπλιστές να ναυπηγήσουν καράβια προφανώς με ημερομίσθια Κίνας.Φυσικά οι σχέσεις της ΧΑ με το εφοπλιστικό κεφάλαιο (που δεν περιορίζονται μόνο στη χρηματοδότηση....), καθόλου τυχαίες δεν είναι.....

Να λοιπόν, η πρώτη και βασικότερη υπηρεσία που προσφέρουν ιστορικά τα ακροδεξιά κινήματα στο Σύστημα. Να κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει επίσημα το Αστικό Κράτος: Να ασκεί βία και τρομοκρατία απέναντι σε όποιον αντιδρά και αντιστέκεται στις βουλές του Συστήματος και της οικονομοπολιτικής ελίτ και παράλληλα να στηρίζει κυρίως έμμεσα (σε αρχικά στάδια) αλλά πολλές φορές και άμεσα (ως τελευταίο καταφύγιο, ακόμα και με ωμή βία) αυτήν την ελίτ που κατά τα άλλα καταγγέλλει στα λόγια. 

Ο δεύτερος ρόλος που επιτελεί ιστορικά η Ακροδεξιά, είναι ο πολιτικός εγκλωβισμός ανθρώπων από χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα που στερούνται κριτικής σκέψης κυρίως λόγω χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. Άνθρωποι που λόγω ενστίκτου αυτοσυντήρησης αντιδρούν ανακλαστικά σε όσα τους συμβαίνουν και ενώ μπορούν να επιλέξουν από ένα μεγάλο φάσμα πολιτικών σχηματισμών, εγκλωβίζονται στη ΧΑ. Άνθρωποι που δυσκολεύονται να σκεφτούν κριτικά και να καταλάβουν ποιος και ποιοι μηχανισμοί τους καταδυναστεύουν, "γοητεύονται" σχεδόν από τόσο παλιά όσο και η ανθρώπινη Ιστορία από το μείγμα υπεραπλουστεύσεων και βίας που τους προσφέρει η ΧΑ, όπως για παράδειγμα ότι τα οικονομικά προβλήματα οφείλονται στους μετανάστες που απειλούν αόριστα την Ελλάδα, ότι λύση είναι να σπας στο ξύλο και να εξοντώνεις φυσικά τον "εχθρό" σου, ότι η λύση δεν είναι η φυγή προς τα μπρος (που πάντα τρομάζει) αλλά η καταφυγή σε ό,τι πιο συντηρητικό υπάρχει, όπως η Εκκλησία και ο Στρατός. 

Η Ακροδεξιά λειτουργεί σε αυτό της το ρόλο ως ανάχωμα που συγκρατά πολιτικές δυνάμεις από το να περάσουν την "άλλη όχθη", δηλ. τον πραγματικό αντισυστημισμό. 

"Ο Φασισμός είναι Καπιταλισμός σε παρακμή", έλεγε ο Λένιν και εννοούσε αυτό ακριβώς που βλέπουμε δίπλα μας. 

Κλιμάκια φασιστών να λειτουργούν μέσα στην Αστυνομία, την ΕΥΠ, αλλά και το Δικαστικό Σώμα υποστηρίζοντας (μαζί με ένα τμήμα της οικονομικής ελίτ) ένα Νεοναζιστικό φορέα, του οποίου προΐσταται ένας παλιός ΚΥΠατζής. Έναν φορέα που τρομοκρατεί όποιον αρθρώνει αντίθετο λόγο, που δολοφονεί αθώους ανθρώπους, που κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει ένα Σύστημα σε βαθιά Κρίση. 

Ένα Σύστημα σε παρακμή.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου