Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Το Τέλος της Ευρωζώνης?


Φαίνεται πως όσο πιο σκληρά, αναίσχυντα και ληστρικά είναι τα "μέτρα" που επιβάλει η ΕΕ μέσα από τη πολιτική που εφαρμόζει, τόσο πιο χοντρά γίνονται τα ψέμματα που εκτοξεύονται κατά της κοινής γνώμης!


Τι έγινε σήμερα στη Κύπρο? 
Η νεοεκλεγείσα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Αναστασιάδη ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την ΕΕ αποφάσισε να δημεύσει τις καταθέσεις στην Κύπρο σε ποσοστό 6,7% για ποσά κάτω των 100.000€ και 9,9% για μεγαλύτερα ποσά.

Και άρχισε να εκβάλει οχετός παραπλανητικών σχολίων από τα ΜΜΕ και τα καθεστωτικά μπλογκ. Ακούστε μερικά:

1. Με αυτό που έγινε η Κύπρος σώζει μισθούς και συντάξεις
Καλά...... περιμένετε λίγο καιρό και θα δείτε.....

2. Αν δεν το έκανε αυτό η Κύπρος, θα χρεωκοπούσε άτακτα
Τι μου θυμίζει.... τι μου θυμίζει!!!

3. Ώριμος λαός οι Κύπριοι. Αν αυτό γινόταν στην Ελλάδα θα είχαμε εξέγερση!
Τώρα μάλιστα! 
Ξεχάσαμε ότι στην Ελλάδα έχει μειωθεί 30-40% ο μισθός στον Ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα, έχει μειωθεί ο κατώτερος μισθός κατά 25%, έχουν μειωθεί οι συντάξεις, έχουν κουρευτεί τα χρήματα των ιδιωτών κατόχων κρατικών ομολόγων, έχουν κουρευτεί τα αποθεματικά των ΑΕΙ και των ασφαλιστικών ταμείων, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25%...... ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ!!

4. Να που η Κύπρος εφαρμόζει αυτό που είχε ζητήσει πέρυσι ο Γλέζος!!! Είδατε πόσο καταστροφικά είναι αυτά που προτείνουν οι αριστεροί? 
Ο Γλέζος δεν είχε προτείνει τη δήμευση τμήματος των καταθέσεων όπως στην Κύπρο. Είχε προτείνει ως έκτακτο μέτρο την την παρακράτηση τμήματος των καταθέσεων με αντάλλαγμα Κρατικά Ομόλογα με μεταγενέστερο χρόνο έντοκης αποπληρωμής. Τα χρήματα αυτά θα πήγαιναν στην ελληνική αγορά και όχι στην κάλυψη της χασούρας των Τραπεζών όπως τώρα στη Κύπρο. Η μέρα με τη νύχτα....

5. Μα αυτό δεν ήθελαν όσοι ζητούσαν τη κρίση να πληρώσουν οι Τράπεζες? 
Όχι βέβαια. 
Η φράση "Την κρίση να πληρώσουν οι Τράπεζες" σημαίνει η χασούρα των Τραπεζών να μην βαραίνει το Δημόσιο που δανείζεται για να την καλύψει (όπως γίνεται μέχρι σήμερα), αλλά την αποπομπή της αποτυχημένης Διοίκησής τους και την Κρατικοποίησή τους. 
Αυτό που γίνεται σήμερα στη Κύπρο είναι ακριβώς το αντίθετο:
Η τραπεζική χασούρα "λύνεται" με την ετσιθελική κατάσχεση τμήματος των καταθέσεων που ανήκουν στους καταθέτες και όχι στις Τράπεζες!

6. Η Κύπρος δέχθηκε εθελοντικά το κούρεμα των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων (PSI) για να μας βοηθήσει και τώρα πληρώνει την επιλογή της.
Μισή αλήθεια = Ολόκληρο ψέμα!
Η Κυπριακές Τράπεζες (και όχι η Κύπρος) δέχθηκαν το PSI (λες και μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς), αλλά στη συνέχεια υποδέχθηκαν τα δις των Ελληνικών καταθέσεων που έφυγαν από τις Ελληνικές Τράπεζες για την "ασφαλή" Κύπρο.... 
Και φυσικά, στο τέλος του λογαριασμού, κέρδισαν.....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Και τώρα το "κλου":

Μέχρι σήμερα οι πολίτες της ΕΕ γνώριζαν ότι οι καταθέσεις τους σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Ευρωπαϊκή Τράπεζα ήταν εγγυημένες από την ΕΚΤ μέχρις του ποσού των 100.000€.
Από σήμερα γνωρίζουν ότι αυτό είναι ΨΕΜΑ! 

Από Δευτέρα που ανοίγουν οι Τράπεζες στην Ευρώπη, 
πόσα δις καταθέσεων θα σηκωθούν για "άλλη γη, άλλα μέρη"??

Πόσα χρήματα θα φύγουν από τις χώρες που βρίσκονται σε Μνημόνιο και άρα κινδυνεύουν να έχουν την τύχη της Κύπρου?

Πόσο θα κλονισθεί το € στις διεθνείς χρηματαγορές?

Μήπως αυτή είναι η Αρχή του Τέλους για την Ευρωζώνη?




Υ.Γ: Επειδή οι στιγμές είναι ιστορικές, απαιτούνται ιστορικές αποφάσεις. 
Το ΑΚΕΛ που έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην Κύπρο, ας σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί και ας ζητήσει ΤΩΡΑ δημοψήφισμα για την παραμονή της Κύπρου στην Ευρωζώνη! 
Για να δούμε μετά αν θα "σφίξουν οι κώλοι" στις Βρυξέλλες ή όχι.......



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου