Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Το Τέρας με τα δυό κεφάλια!


Ένα τερατόμορφο πλάσμα μας κυβερνάει!
Ένα τέρας με δυο κεφάλια, το ένα πιο αποκρουστικό από το άλλο. 

Είναι το πολιτικό έκτρωμα της ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ Α.Ε. που έχει οριστεί  από το Γερμανικό κεφάλαιο ως τοποτηρητής των συμφερόντων του Ευρωπαϊκού καπιταλιστικού βορρά στην Ελλάδα, από το 2009 ως σήμερα.

Το σώμα του Τέρατος είναι αυτή η ίδια η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων που οδήγησαν αυτή τη χώρα εδώ που την οδήγησαν. 
Κάθε του κεφάλι εκφράζει ό,τι πιο αποκρουστικό έχει να δείξει η νεοελληνική κοινωνία τα τελευταία 50 χρόνια. Εξηγώ:

Το ένα κεφάλι είναι το κέντρο της οικονομικής πολιτικής της συγκυβέρνησης. 
Αποτελείται από ό,τι χειρότερο έχει αναδείξει το "εκσυγχρονιστικό" Σημιτικό μπλοκ, αυτό που είναι υπεύθυνο για την είσοδό μας στο € και την καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας που ακολούθησε. Ας δούμε ποιοι αποτέλεσαν το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο μετά από την είσοδο στα Μνημόνια:

1. Γιώργος Παπακωνσταντίνου (αντιγράφω από τη Βικιπαιδεία):
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1998 εργάστηκε ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας. Δυο χρόνια μετά, ορίστηκε Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την Κοινωνία της Πληροφορίας (2000-2002). Το διάστημα 2002-2004 υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ. Το 2003 ήταν συντονιστής για τη «διαδικασία της Λισσαβόνας», το ευρωπαϊκό πρόγραμμα οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Βαγγέλης Βενιζέλος
Τα λόγια είναι περιττά για τον βασικό υπουργό των κυβερνήσεων Σημίτη και εμπνευστή του Νόμου "περί ευθύνης υπουργών" που ουσιαστικά απαλλάσσει τους Υπουργούς από κάθε ποινική ευθύνη.


3. Λουκάς Παπαδήμος, ο βασικός αρχιτέκτονας της εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, δηλ. το €.  (αντιγράφω από τη Βικιπαιδεία):
Το 1993 διορίστηκε Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο Διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010. Να σημειωθεί ότι έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.

4. Γιάννης Στουρνάρας (αντιγράφω από τη Βικιπαιδεία):
Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. 

 Το δεξί χέρι του Παπαντωνίου, ο άνθρωπος που πούλησε την Εμπορική Τράπεζα στους Γάλλους, ο αχυράνθρωπος του ΣΕΒ...........

ΟΛΟ το Σημιτικό οικονομικό επιτελείο σε πλήρη άνθιση είναι εδώ! 
Οι άνθρωποι που βούλιαξαν την Ελληνική Οικονομία με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, τα δάνεια και τις μίζες για τους Ολυμπιακούς και το εξοπλιστικό πρόγραμμα, οι αρχιτέκτονες της εισόδου της Ελλάδας στο € και της καταστροφής της ελληνικής παραγωγής, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και (κατά δήλωσή τους) ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!!!


Πάμε στο άλλο κεφάλι του Τέρατος. 

Το άλλο κεφάλι είναι το κέντρο της εσωτερικής πολιτικής της συγκυβέρνησης.

 Είναι ο φορέας της αντίληψης που έχει διαμορφώσει ο Σαμαράς και το περιβάλλον του για τη διαχείριση του ζητήματος της καθημερινής Δημοκρατίας στο κοινωνικό επίπεδο. Είναι η αντίληψη της παλαιάς μετεμφυλιακής Δεξιάς. Η αντίληψη που εκφράζεται από την αρχαιοπληξία του Άδωνι Γεωργιάδη, τον αυταρχισμό του πρώην γραμματέα της ΕΠΕΝ Μάκη Βορίδη, τον όψιμο εθνικισμό του Χρύσανθου Λαζαρίδη και την πατριδοκαπηλεία του Φαήλου Κρανιδιώτη

Ένα άρωμα εμετικό και μουχλιασμένο αναδύεται από το κυβερνητικό εξάμβλωμα, με συστατικά από το "Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών" της Δικτατορίας και την "εθνικοφροσύνη" του Παπάγου.
Ένα άρωμα ξεχασμένο που ανέδυαν οι ιδεολογικοί πρόγονοι του Σαμαρά την δεκαετία του '50 όταν οι Έλληνες χωρίζονταν σε "εθνικόφρονες" και "μιάσματα". Σήμερα ο νέος διαχωρισμός θέλει τους Έλληνες να χωρίζονται σε "πατριώτες" και σε "συμπαθούντες τη τρομοκρατία" ή σε "θρησκευόμενους ευρωπαϊστές" (!!!) και σε "άθεους οπαδούς της Δραχμής". 

Και μέσα σε αυτήν την αρωματισμένη ατμόσφαιρα, ανθούν και πάλι τα λουλούδια του Φασισμού είτε ως πολιτικά μορφώματα τύπου Χρυσή Αυγή, είτε ως νοοτροπίες που διέπουν τις ομάδες των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ οι οποίες πια νομίζουν ότι αυτοί είναι το Κράτος με απεριόριστο δικαίωμα να σαπίζουν στο ξύλο όποιου τη φάτσα εκείνοι δεν γουστάρουν. 

Αλήθεια, θα μπορούσε να φανταστεί κανείς την σημερινή ταχύτατη οπισθοδρόμηση της Ελληνικής Κοινωνίας?

Μιας κοινωνίας που διοικείται πλέον από "εκσυγχρονιστικά" υποχείρια των Τραπεζών και από βρυκόλακες της πάλαι ποτέ "εθνικοφρόνου" παρατάξεως.....

Κατάντια!





1 σχόλιο:

  1. Νομίζω πως τελικά δεν θα οπισθοδρομήσει η κοινωνία, παρ' όλη την οπισθοδρόμηση του "κράτους". Το ελπίζω και το εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή