Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ποτάμι: Το πρώτο συνθετικό κόμμα είναι γεγονός!

Είναι γεγονός!
Οι "επιστήμονες" του συστημισμού και ειδήμονες της επικοινωνίας με σπόνσορες μεγαλοεργολάβους καναλάρχες και άλλα τμήματα της οικονομικής ελίτ, τελικά τα κατάφεραν! 
Έπειτα από 3 χρόνια διαρκών πειραμάτων στα εργαστήρια του ΔΟΛ και του Mega Channel δημιούργησαν το πρώτο στην Ελλάδα "συνθετικό" πολιτικό φορέα από 100% μη κοινωνικά συστατικά. 
Και το όνομα του προϊόντος: Ποτάμι

Ας δούμε όμως την εξελικτική πορεία των εργαστηριακών πειραμάτων:

Αμέσως μετά την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η τύχη του πάλαι ποτέ κραταιού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της χώρας ήταν βέβαιη. Η σταδιακή πολιτική εξάχνωση του ΠΑΣΟΚ μετά το Καστελόριζο αποτελούσε νομοτέλεια.

Τότε ήρθε η στιγμή της ΔΗΜΑΡ.
Στελέχη του ΣΥΝ, κατά πλειονότητα προερχόμενα από το ΚΚΕ εσ., αποχωρούν όταν χάνουν την εσωκομματική μάχη και ιδρύουν ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που δεν κουβαλάει τα βαρίδια της ρεμούλας που φέρει το πλέον τελειωμένο πολιτικά ΠΑΣΟΚ.

Ο προκαθορισμένος ρόλος που το σύστημα έχει επιλέξει για τη ΔΗΜΑΡ δεν άργησε να φανεί.
Δεκανίκι της πολιτικής ελίτ, στηρίζει τις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση της Τροϊκανής πολιτικής. Στα λόγια αντιμάχεται "τα άκρα" αλλά και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να διστάζει να στηρίζει τον λαϊκισμό του Άδωνη Γεωργιάδη, και το άκρο που εκφράζει ο Φαήλος Κρανιδιώτης ή ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Όμως έγκαιρα ο Φώτης ο Κουβέλης που είναι παλιά καραβάνα στο χώρο της πολιτικής,  αντιλαμβάνεται ότι γρήγορα θα έχει την τύχη του Καρατζαφέρη, αν συνεχίσει να παίζει το ρόλο του δεκανικιού. Με αφορμή λοιπόν το κρίσιμο της ΕΡΤ από το δίδυμο των Σαμαρά - Βενιζέλου, αποχωρεί από την συγκυβέρνηση περισώζοντας ότι έχει απομείνει από το τρωθέν κύρος του. 

Και καθώς η ΔΗΜΑΡ πια μπαίνει σε ένα είδος εφεδρείας αφού δεν φαίνεται προς το παρόν να "τραβάει", γίνεται ξανά μια νέα προσπάθεια αναγέννησης κεντροαριστερού σχήματος μέσα από την λεγόμενη Κίνηση των 58.
Περί τίνος πρόκειται? Πολύ απλά για το σύνολο του Σημιτικού μπλογκ και των θαυμαστών του "Σημιτικού εκσυγχρονισμού" μαζί με κάποιους μαϊντανούς της αυτοαποκαλούμενης Διανόησης, κάτι θλιβερά τυπάκια τύπου Σώτης Τριανταφύλλου. Οι "58" δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια παλιά ιδέα του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ που έβλεπε σε βάθος χρόνου την διάχυση του ΠΑΣΟΚ μέσα σε ένα σχήμα ευρύτερα "κεντροαριστερό" που θα περιελάμβανε τμήμα της ανανεωτικής Αριστεράς, δηλ. την ΔΗΜΑΡ.

Μα όμως και αυτοί, οι δήθεν καινοτόμοι "58", γνήσια παιδιά της Σημιτικής κλίκας που διέλυσε τον παραγωγικό ιστό της χώρας και πνίγηκε στη μίζα, δεν τα βρήκαν με την άλλη "παρεούλα" των στελεχών της ΔΗΜΑΡ που απάρτιζε τους 58. Και δεν τα βρήκαν διότι εξαιτίας της πολύ μεγάλης μεταρρυθμιστικής τους διάθεσης που τους κάνει -δήθεν- να διαφέρουν από το υπόλοιπο "λαϊκίστικο" πολιτικό σύστημα, ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ανάμεσα τους .......για τις "καρέκλες" των Ευρωεκλογών!!!!

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο κος Σταύρος Θεοδωράκης, παλαιός συντάκτης του ΚΛΙΚ και του ΜΕΝ και νυν χαϊδεμένο παιδί του ΔΟΛ - Mega,  έτοιμος από καιρό καθώς φαίνεται, ιδρύει και άλλη, νέα κίνηση στον ίδιο χώρο που ονοματίζει "Ποτάμι".

Μάλιστα! Ο άνθρωπος που υποστήριξε το λαϊφσταϊλ μέσα από τον βόθρο του Κωστοπούλειου ΚΛΙΚ, ο άνθρωπος που έφτιαξε την γνωστή ιστοσελίδα Protagon για να προωθήσει την κυρίαρχη, συστημική πολιτική εξαθλίωσης φιλοξενώντας κάθε νεο-φιλελεύθερο παρτάλι της δημοσιογραφίας, ο άνθρωπος που σε άρθρο του στο Protagon (βλ. εδώ) αναζητά εναγωνίως την κοινωνική εξαθλίωση στην Ελλάδα και .....δεν την βλέπει πουθενά (!!), αυτός θα φέρει το καινούργιο στην Ελληνική πολιτική σκηνή!!!!!

Ας μάθει ο κος Θεοδωράκης και οι συν-αυτώ νυν βολεμένοι και πάλαι ποτέ δορυφόροι αριστερών ιδεών, ότι εκφράζουν ό,τι πιο παλιό, διαπλεκόμενο και σάπιο έχει να δείξει το πολιτικό σύστημα.

Ας μάθει επίσης ότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα όπου θα ριζώσουν εύκολα τεχνητά κόμματα "εργαστηρίου", προϊόντα των μεγαλοεργολάβων των ΜΜΕ, όπως το Ποτάμι του, οι Ελιές των 58 και άλλες ανακυκλώσεις παλαιών ληγμένων υλικών.




Υ.Γ 1.: Ο κυρ-Φώτης ο Κουβέλης επειδή ακριβώς είναι έμπειρος στην πολιτική, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, επέλεξε να πάρει αποστάσεις και από τους 58/Ελιά και από το ΠΑΣΟΚ του υπερφίαλου Βενιζέλου. Το ίδιο θα κάνει και με τα διάφορα Ποτάμια. Ο κυρ-Φώτης περιμένει που θα κάτσει η μπίλια... Φοβάμαι όμως ότι ο πολιτικός του χρόνος εξαντλείται ταχύτατα. Και το ξέρει και ο ίδιος.

Υ.Γ. 2.: Δείτε πόσο όμορφα ο ΔΟΛ το παίζει "γράμματα κερδίζω, κορώνα χάνεις" σε σχέση με τα κομματίδια της λεγόμενης Κεντροαριστεράς: Το ΒΗΜΑ χτυπάει Θεοδωράκη, ενώ τα ΝΕΑ κάνουν ακριβώς το αντιθετο! Και οι δύο μαζί υποστηρίζουν "Ελιά", χωρίς να θίγουν τον Βενιζέλο. Μιλάμε για απίστευτα παιχνίδια....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου