Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Κοινωνία αβεβαιότητας & κατάθλιψης = Κοινωνία βίας

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες περιστατικών πρωτοφανούς βίας, μιας βίας τυφλής και αδικαιολόγητης με σαφή αντικοινωνικά χαρακτηριστικά.

Ο κύκλος της βίας ξεκίνησε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης με την αποτρόπαιη δολοφονία ενός 44χρονου συνανθρώπου μας από 3 δράστες με στόχο την κλοπή μιας βιντεοκάμερας (πηγή).

Το σημείο δολοφονίας του 44χρονου

Για την πράξη αυτή στοχοποιήθηκαν οι μετανάστες της περιοχής του κέντρου και αυτό στάθηκε ικανή αφορμή για να ξεκινήσει ένα ρατσιστικό πογκρόμ που κορυφώθηκε με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 20χρονου μετανάστη μία μόλις μέρα μετά στα Κάτω Πατήσια από ομάδα 2 δικυκλιστών (πηγή).

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια μιας συνήθους πορείας στο κέντρο της πόλης στα πλαίσια μιας πανελλαδικής απεργίας χωρίς αξιοσημείωτα επεισόδια, 2 διαδηλωτές καταλήγουν στην εντατική νοσοκομείων (ο ένας σε προθανάτιο κατάσταση) καθώς ξυλοκοπήθηκαν άγρια και απρόκλητα από ομάδα αστυνομικών (πηγή).

"Άνδρες" των ΜΑΤ επί το έργον...

Ο κύκλος της βίας φαίνεται πως μόλις άνοιξε, καθώς με αφορμή την στυγερή δολοφονία του 44χρονου Έλληνα, συνεχίζονται πλέον καθημερινά ρατσιστικές επιθέσεις από νεοναζί εναντίον οιουδήποτε φαίνεται στα μάτια τους ως "μελαμψός" αλλοδαπός (πηγή). Οι Έλληνες νεοναζί έφτασαν μάλιστα στο σημείο να διεξάγουν ακόμα και ελέγχους κατεβάζοντας επιβάτες από λεωφορείο του ΟΑΣΑ στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν και να λυντσάρουν μετανάστες (πηγή).

Νεοναζί οπλισμένοι με σουγιάδες στο κυνήγι μεταναστών στην Πλατεία Κοτζιά
εδώ μπορείτε να δείτε και το πρόσωπο του κουκουλοφόρου φασίστα με τον σουγιά

Έλληνες ρατσιστές επιτίθενται σε μετανάστη

Σήμερα πάλι (14/05/2011) γνωστοί-άγνωστοι επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 πολιτών που ψώνιζαν στη διπλανή λαϊκή της Καλλιδρομίου (πηγή).

Η αλληλουχία αυτών των εκδηλώσεων τυφλής βίας μπορεί να εντυπωσιάζει τον συνήθως ανυποψίαστο παρατηρητή-καταναλωτή. Στην ουσία όμως πρόκειται για γεγονότα απολύτως προβλέψιμα για όποιον μπορεί να αντιλαμβάνεται τη λειτουργία των κοινωνιών υπό τις παρούσες συνθήκες.
Το πρώτο πράγμα που θα εμφανιστεί σε μία κοινωνία που βρίσκεται σε οικονομική και αξιακή ύφεση είναι η μαζική κατάθλιψη που βλέπουμε γύρω και μέσα μας.
Σε συνδυασμό δε με την απόλυτη αβεβαιότητα για το ζοφερό -όπως διαγράφεται- μέλλον και την μαζική φτωχοποίηση κοινωνικών στρωμάτων, παράγεται το προ πολλού προβλεφθέν αποτέλεσμα:
Η αποσύνθεση της κοινωνικής συνοχής

Αυτή με τη σειρά της παράγει ένα βασικό προϊόν:
Τον κύκλο της τυφλής βίας

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των "μνημονιακών" πολιτικών όπου κι αν εφαρμόζονται. Αυτών των πολιτικών που μεταμφιέζονται με διάφορα εύηχα ονόματα όπως "πρόγραμμα σταθεροποίησης" ή "πακέτο μεσοπρόθεσμης προσαρμογής" κλπ, από τους συνήθεις πεφτο-συννεφάκηδες των ΜΜΕ.........

Και βέβαια μέσα στην απόλυτη σύγχυση, ξεμυτίζουν οι διάφοροι βρυκόλακες της πνευματικής διαστροφής που ξεδιψάνε από το αίμα της κοινωνικής ανασφάλειας.

Ας καταλάβουμε όλοι καλά:

Η πισώπλατη μαχαιριά σε κάποιον για να του πάρεις 100€,

το γάζωμα ενός απλού μπάτσου στη σκοπιά απλά γιατί συμβαίνει να είναι μπάτσος,

η δολοφονία ενός ανθρώπου γιατί απλά τυχαίνει να είναι μελαμψός,

το κοπάνημα του αστυνομικού γκλομπ στο κεφάλι ενός πεσμένου ανθρώπου επειδή το "όργανο" θέλει να ξεχαρμανιάσει,

αλλά και η λογική της συλλογικής ευθύνης
είτε αφορά μπάτσους, είτε μετανάστες,


είναι απλά και χωρίς περιστροφές ο ορισμός του Φασισμού, είτε μας αρέσει είτε όχι!!!!!!!!

Η βία θα έχει συνέχεια.
Δεν είναι μακριά ο χρόνος που ο ένας θα μαχαιρώνει τον άλλο απλά και μόνο γιατί ο ένας είναι άνεργος και ο άλλος έχει δυο φράγκα στην κωλότσεπη.

Το αυγό του φιδιού έχει ήδη εκκολαφθεί.
Εμείς το ζεστάναμε στον κόρφο μας γιατί επί δεκαετίες μιμούμαστε τα 3 μικρά μαϊμουδάκια που "δεν ακούν το κακό, δεν βλέπουν το κακό και δεν μιλάνε για το κακό"


Ας αρχίσουμε λοιπόν επιτέλους ακόμα και τώρα
ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ, ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ & ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ
πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας ......



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου