Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Για τη ταμπακιέρα θα πούμε επιτέλους κάτι;


Ναι, εντάξει, το καταλάβαμε...
Τώρα είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που φταίνε για όλα.
Είναι βέβαιο.
Όσο βέβαιο ήταν και πριν από λίγο καιρό, όταν για όλα έφταιγαν οι μετανάστες.

Το θέμα είναι ποιοι έχουν τώρα σειρά για να σηκώσουν το επόμενο ανάθεμα. Γιατί κάποια στιγμή ξέρετε, ακόμα και οι κοινωνικές ομάδες τελειώνουν.
Πάω λοιπον στοίχημα ότι ο τελευταίος στόχος της τακτικής του κοινωνικού στιγματισμού και κανιβαλισμού, θα είναι οι εργαζόμενοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα. Χρονικά το κόβω κοντά στην 7η ή 8η δόση, να σκάει το παραμύθι....

Μα θα πείτε, για αυτούς τι μπορεί να πει κανείς? Ότι είναι τεμπέληδες ή ότι έχουν τη σιγουριά της μονιμότητας? Κι όμως, μια χαρά θα μας σερβίρουν το παραμύθι ότι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα φταίνε για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας. Γιατί? Μα γιατί αυτοί οι αλήτες δεν θα δέχονται να δουλέψουν 10ωρα για 500€. Άκου εκεί φοβερό θράσος, θα μας πουν!
Και τα δημοσιογραφάκια θα ζητούν τότε να μην μιλάμε, απειλώντας μας ότι υπάρχουν και μισθοί Βουλγαρίας των 300€, έτσι για μην ξεχνιόμαστε...
Δεν το ξεχνάμε αγαπητά μας παπαγαλάκια. Το βιώνουμε! Το βιώνουν όσοι παίρνουν έναν βασικό 600-700€ σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που οι τιμές στα ράφια είναι διπλάσιες απ' αυτές της Βουλγαρίας. Αυτό δεν ισοδυναμεί με "μισθό Βουλγαρίας" άραγε?

Τέλος πάντων, ας γυρίσουμε στους αλήτες τους Δημόσιους υπαλλήλους (ΟΛΟΙ αλήτες έτσι? Καμιά εξαίρεση....).
Εφευρέθηκε λοιπόν, το αριστούργημα που ακούει στο όνομα "εργασιακή εφεδρεία". Σούπερ! Τι είναι αυτό δηλαδή? Ο υπάλληλος λέει, δεν θα απολύεται, αλλά θα πηγαίνει σπίτι του με το 60% του βασικού μισθού να πέφτει κάθε μήνα (δηλ. από 400-500€ βαριά) για δυό χρόνια και μετά θα φεύγει, φυσικά χωρίς αποζημίωση απόλυσης.
Να το κάνουμε λιανά:
Εργασιακή εφεδρεία είναι, να σε απολύουν χωρίς αποζημίωση και να σου δίνουν για δύο χρόνια ένα επίδομα στο επίπεδο των επιδομάτων ανεργίας. Τι ωραία που παρακάμπτεται η εργατική νομοθεσία! Φοβερή έμπνευση ομολογώ!

Αλλά το βασικό θέμα (η ταμπακιέρα) σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο, δεν είναι αυτό. Αλλού είναι το ζουμί:
Σκεφτήκατε ποτέ με ποια κριτήρια θα επιλέγονται οι "έφεδροι"?
  • Αν σκεφτήκατε ότι θα επιλέγονται με κριτήρια εργασιακή απόδοσης, είτε θα ζείτε στη Σουηδία είτε θα εισπνεύσατε πολύ καυσαέριο στην παιδική σας ηλικία.
  • Αν πάλι σκεφτήκατε ότι οι προς εφεδρεία (δηλ. απόλυση) υπάλληλοι θα είναι αυτοί με το μικρότερο "γλύψιμο", τότε πετύχατε διάνα!
Εδώ είναι το γελοίον της υπόθεσης!
Υποτίθεται ότι όλη αυτή η ιστορία γίνεται για να ξεφορτωθεί το Δημόσιο μερικούς άχρηστους τεμπέληδες.
Όμως θα γίνει το ακριβώς αντίθετο:
Όσοι δεν έχουν κομματικό γλείψιμο και όσοι δεν έχουν προσβάσεις για ρουσφέτι (άρα κατά τεκμήριο οι πιο άξιοι), θα είναι αυτοί που θα πάρουν πόδι!!!!

Μα θα πουν κάποιοι: "δεν είναι έτσι βρε φίλε! Εδώ η κυβέρνηση εδέησε επιτέλους να ξεφορτώσει το Δημόσιο από τους τεμπέληδες. Γιατί αντιδράς?"

Αντιδρώ λοιπόν, γιατί αν η κυβέρνηση ήθελε να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την ποιότητα των Δημόσιων Υπηρεσιών, θα έκανε πρωτίστως 2-3 βασικά πραγματάκια, όπως:
  1. Θα επέλεγε αξιοκρατικά τους προϊσταμένους των υπηρεσιών. (Βλέπεις, τα διάφορα opengov όλως τυχαίως επιλέγουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρε παιδί μου....)
  2. Θα επέλεγε τους Συμβούλους των Υπουργών από τη δεξαμενή των διευθυντών των Υπουργείων ή από καταξιωμένους στο χώρο τους ανθρώπους. Δεν θα επέλεγε ως συμβούλους μειράκια των 25-30 ετών, με μοναδική προϋπηρεσία την ιδιότητα του αφισοκολλητή της ΠΑΣΠ.
  3. Θα άφηνε τη Δημόσια Διοίκηση να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τα κομματόσκυλα, στα χέρια έμπειρων στελεχών της και θα διέλυε το μοντέλο στο οποίο η Δημόσια Διοίκηση περιμένει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις βουλές και τις εγκυκλίους του εκάστοτε κομματικού -και κατά κανόνα πανάσχετου- Υπουργού, δηλ. το μοντέλο των τελευταίων 50+ χρόνων.
Αλλά δεν θα κάνει τίποτε απ' αυτά.
Το ΔΝΤ θέλει αίμα, οι αγορές θέλουν αίμα, η κυβέρνηση θέλει να κόψει δαπάνες, να θυσιάσει την "Ιφιγένεια" και να κερδίσει έτσι ένα "χτύπημα" στον ώμο από τα αφεντικά της, άρα πάλι κάποια θύματα θα βρεθούν να την πληρώσουν.



Υ.Γ.:
Άσχετο(?):
Στα πόσα χρόνια πέρνεις πλέον σύνταξη στην Ελλάδα? Στα 65-67?
Ποιός το επέβαλε αυτό? Η τρόικα και το ΔΝΤ?
Κορόιδα!!! (που είμαστε όλοι μας).
Ξέρετε στα πόσα μπορεί να παίρνουν (μειωμένη έστω) σύνταξη τα στελέχη του ΔΝΤ?
Στα 50!
Δεν το πιστεύετε?
Για διαβάστε εδώ στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ!

Lifetime pensions are payable starting at age 50 with a minimum of three years of service. The normal retirement age is 62 and any pensions starting earlier are subject to early retirement penalties.

Είπατε κάτι?........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου