Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Και κάπου εδώ τελειώνει και η Δημοκρατία....


Το σενάριο ολοκληρώνεται με αριστοτεχνική σπουδή.

Τα δύο μεγάλα κόμματα συναινούν πια στα φανερά, εγκαθιστούν ως Πρωθυπουργό τον λατρεμένο των Αγορών κο Παπαδήμο, παρουσιάζοντάς τον ως τον Μεσσία που θα μας σώσει από το χαμό. Στα κανάλια και τα ΜΜΕ μάλιστα, μόνο που δεν ανοίγουν σαμπάνιες!

Πρωθυπουργός λοιπόν από το πουθενά ο κος Παπαδήμος. Δεν τον επέλεξε κανείς - Δεν τον ψήφισε κανείς. Απλά, τον ενθρόνισε το πολιτικό σύστημα και οι "Αγορές".

Γιατί αυτόν? Και γιατί αυτός να παρουσιάζεται ως ο "καταλληλότερος"?

Οι απαντήσεις απλές, αν θυμηθούμε το βιογραφικό του.
  • Ο άνθρωπος αυτός ήταν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) την περίοδο 1994-2002. Ήταν ο άνθρωπος που επί κυβερνήσεως Σημίτη έδωσε στην ΕΕ πλαστά στοιχεία για την Ελληνική οικονομία (δεν το λέω εγώ, ο Σαρκοζύ το είπε.....) ώστε να μπει η Ελλάδα στο Ευρώ, εν πλήρη γνώση των εταίρων φυσικά.
  • Ο ίδιος άνθρωπος ήταν Διοικητής της ΤτΕ όταν φαγώθηκαν εκατοντάδες δις δραχμές στη φούσκα του Χρηματιστηρίου το 1999. Και δεν θυμάμαι να σταμάτησε την απάτη, ούτε να προσπάθησε να προφυλάξει τον κόσμο......
  • Και μετά απ' όλα αυτά, ανταμείφθηκε από το τραπεζικό σύστημα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (2002-2010), κορυφαία δηλαδή θέση στη Μήτρα όλων των οικονομικών προβλημάτων.

Ποιοι τον έστεψαν Πρωθυπουργό?

Όλες οι "πρόθυμες" φιλομνημονιακές δυνάμεις. Τα υπουργεία μοιράστηκαν (όπως και τα "ιμάτια" των Ελλήνων) ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα του κατεστημένου που μας έφερε στο σημερινό χάλι (ΠΑΣΟΚ & ΝΔ) και την ακροδεξιά (ΛΑΟΣ). Προφανώς, υπουργείο θα έπαιρνε και η κα Μπακογιάννη (η γνησιότερη εκφραστής του νεο-φιλελευθερισμού και της οσφυοκαμψίας στις Αγορές) αν δεν είχε προσωπική κόντρα με τον Σαμαρά. Και φυσικά η Ντόρα θα στηρίξει τη νέα Κυβέρνηση!
Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του Μαύρου Μετώπου, τότε τι είναι?

Έχει κανείς την εντύπωση ότι μιλάμε για (έστω και στοιχειωδώς) φιλολαϊκή κυβέρνηση?
Έχει κανείς την εντύπωση ότι μιλάμε για μια κυβέρνηση που θα αλλάξει προς το καλύτερο την πολιτική των δυο τελευταίων ετών?

Ας μη γελιόμαστε:

Η Κυβέρνηση Παπαδήμα δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Ή καλύτερα, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα για τον απλό πολίτη, αλλά θα λύσει τα προβλήματα των Τραπεζών. Η Κυβέρνηση Παπαδήμα είναι 100% κυβέρνηση των Τραπεζών, δηλαδή εξυπηρετεί ακριβώς αυτά τα συμφέροντα που έχουν φέρει ΟΛΗ πια την Ευρώπη ένα βήμα πριν το νέο, μεγάλο, ΚΡΑΧ._

Το μόνο που μας επιφυλάσσει το νέο σχήμα είναι Μέτρα-Περικοπές-Ανεργία και μετά ακόμα περισσότερα Μέτρα-Περικοπές-Ανεργία....

Από σήμερα λοιπόν μας κυβερνάνε και επίσημα οι Αγορές και οι Τράπεζες.
Ά, και όσον αφορά τις εκλογές, απλά τις εκλογές ξεχάστε τες!
Εκλογές δεν πρόκειται να κάνουν, αν δεν έχουν εξασφαλίσει διάδοχο σχήμα. Και αυτό θα αργήσει ακόμα.

Οι Αγορές διόρισαν τον άνθρωπό τους, ανάγκασαν τους αχυρανθρώπους τους (τα κόμματα) να χειροκροτούν με ενθουσιασμό, μας επέβαλαν την πολιτική που θα ακολουθούμε στο εσωτερικό της χώρας (χαραγμένη σε πλάκες όπως έδωσε ο Θεός στο Μωυσή), μας απαγόρεψαν κάθε προσφυγή στην κάλπη στερώντας μας ακόμα το (πολυδιαφημισμένο) δικαίωμα να εκλέγουμε την πολιτική ηγεσία και έπεται και συνέχεια.
Αν αυτό δεν είναι πολιτική ανωμαλία, τότε τι είναι?

Φαίνεται τελικά ότι ο Mazower (θυμηθείτε εδώ) είχε δίκιο. Η Ελλάδα είναι για άλλη μια φορά το πειραματόζωο.
Τα προσχήματα κατέρρευσαν. Το πείραμα ήδη επεκτείνεται και σε άλλες χώρες, πρωτίστως στην Ιταλία που η διάδοχος κεντροαριστέρα δεν είναι τίποτα διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη. Ήδη και εκεί δρομολογείται "συναινετική" κυβέρνηση των Τραπεζών, για να πάρει τα "απαραίτητα" μέτρα.

Φαίνεται πως η Δημοκρατία δύει στον τόπο που γεννήθηκε.....



Υ.Γ.:
Πάντως, ακόμα και οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους: Επεβλήθη εις άπασαν την Επικράτεια άκρα του τάφου σιωπή. Εδώ και μέρες στα ΜΜΕ δεν βλέπεις αντιμνημονιακές απόψεις ή καλεσμένους. Τους εξαφάνισαν! Μόνο "πρόθυμους", "λιβανιστήρια" και τον Φ. Κουβέλη (κρίμα....) σε ρόλο ευνουχισμένου δήθεν σώφρονος αριστερού.


2 σχόλια:

  1. Καλησπερα!
    Πριν γραψω για το θεμα σου απλα να σου πω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο να κανει κανεις ενα σχολιο..Δεν ξερω που οφειλετε αυτο αλλα καλο θα ειναι να το διορθωσεις...

    Κατα τ'αλλα..
    Συμφωνω στο 99% απο τα γραφομενα σου.
    Απλα εχω την αποψη οτι αυτον τον παπαδημ(ι)ο δεν τον επεβαλαν τα κομματα αλλα τα ΜΜΕ.
    Παρακολουθω εδω και μερες το τι συμβαινει στον τυπο.Ειτε ειναι εφημεριδα ειτε τηλεοραση ειτε ιντερνετ.Και αυτο εχει και απαντηση.
    Ολα τα ΜΜΕ ειναι υπερδανεισμενα απο τις τραπεζες.Χρωστανε ουτε κι εγω δεν ξερω ποσα.Επεβαλαν Παπαδημ(ι)ο ακομη και στα κομματα εκβιαζοντας τα πως αν δεν κανουν οτι τους λενε θα τους βγαλουν τα απλυτα στη φορα και τον κοσμο στους δρομους!!!
    Αυτη ειναι η αληθεια φιλτατε!Τα κομματα εχουν λερωμενη τη φωλια τους,δεν μπορουσαν να φερουν αντιρηση στα πανισχυρα ΜΜΕ..
    Ειδικα ο Θεμος απο το πρωτο θεμα εχει δωσει τα ρεστα του αυτες τις ημερες.Και στα σχολια που δεχετε το 90% ειναι υποτιμητικα προς το προσωπο του.
    Ο Κοσμος γνωριζει στο περιπου τι εχει συμβει αλλα και το τι θα συμβει.
    Κι ομως υπαρχει λυση!Ο Ελληνας να παψει να κανει φορολογικη δηλωση!!Ο Ελληνας να παψει να πηγαινει στη δουλεια του!!Και θα δεις για ποτε θα αλλαξουν τα πραγματα..
    Ολοι λεγανε οτι η επιστροφη στη δραχμη θα ειναι θανατος.Κι ομως μια επιστροφη στη δραχμη θα εκανε το ευρω να καταρευσει..Για 3 χρονια θα ειμασταν λιγο χειροτερα απο τωρα ομως μετα;;Μετα μια μια σοβαρη κυβερνηση,απαλαγμενη απο τους δοσιλογους,τους βολεμενους και τους ανθελληνες ολοι θα μιλουσαν για το Ελληνικο θαυμα....Κι επειδη καποτε τον πολιτισμο τον μετρουσαν με θαυματα,ειδου η Ροδος για οσους απο εμας ακομη νιωθουμε περηφανεια στο οτι ειμαστε Ελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου φίλε!

    Δεν ξέρω ειλικρινά τι φταίει και δεν μπορείς να σχολιάσεις.... Φαντάζομαι ότι αν γράψεις κάτι, θα πρέπει τυπικά να δώσω το ΟΚ για να ανέβει (προς αποφυγή ανώφελων ...μπινελικιών!!)κι αυτό όπως καταλαβαίνεις μπορεί να παρει ώρα γιατί δεν είμαι συνέχεια on-line.

    Τώρα στο ζήτημα αν τα ΜΜΕ ή η πολιτική ελίτ μας κατσίκωσε τον Παπαδήμ(ι)ο (πολύ καλό!!), το ζήτημα είναι μάλλον αν η κότα έκανε τ'αυγό ή το αυγό την κότα.

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι πρόκειται για πρωθυπουργό των Τραπεζών και όχι των ανθρώπων.

    Χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή