Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Οι .........."σοβαροί"!


Μετά από δεκαετίες αδράνειας και ηθελημένης απραξίας, εδέησε το Ελληνικό Κράτος να ψάξει τα αρχεία των συνταξιοδοτούμενων πολιτών του για να βρει πόσοι απ' αυτούς εισπράττουν νόμιμα συντάξεις και επιδόματα.

Και -ω, του θαύματος- βρέθηκαν χιλιάδες συνταξιούχοι να "εισπράττουν" συντάξεις ενώ οι ίδιοι έχουν αποβιώσει εδώ και χρόνια καθώς και χιλιάδες αρτιμελείς ανάπηροι να εισπράττουν αναπηρικά επιδόματα, με κορυφαία περίπτωση ελληνοφρένειας τον τυφλό .....ταξιτζή και το ρεκόρ αόματων της Ζακύνθου που όλως τυχαίως έχασαν το φως τους σε προεκλογικές περιόδους! (πηγή1, πηγή2, πηγή3).

Συνολικό κόστος με βάση της παραπάνω πηγές: περίπου 1,5 δις € το χρόνο (!!!!), την ίδια στιγμή που το Κράτος εναγωνίως αναζητούσε 300 εκατ. € κόβοντας επικουρικές συντάξεις για να μπαλώσει τρύπες της τελευταίας στιγμής πριν το PSI.

Φυσικά, αυτά τα φαινόμενα αδιαφορίας και αδράνειας των Υπουργείων, ρουσφετολογίας και κομματικών εξυπηρετήσεων, δεν είναι φαινόμενα των τελευταίων ετών. Είναι και αυτά ένα από τα συμπτώματα της ανυπαρξίας σοβαρής πολιτικής ηγεσίας και αλλά και της εκμετάλλευσης που η ελληνική πολιτική ελίτ ασκεί πάνω σε όποιον Έλληνα πολίτη δεν είναι "πράσινο" ή "γαλάζιο" παιδί.

Αυτό όμως που με εξοργίζει είναι η περίπτωση εκείνων των πολιτικών, που ενώ έχουν ασκήσει καθήκοντα σε υψηλές θέσεις (π.χ. Υπουργοί), εμφανίζονται σήμερα ως κήνσορες και τιμητές του φαύλου πολιτικού συστήματος, αυτο-φερόμενοι ως οι μοναδικοί φορείς σοβαρότητας και ευθύνης, ως εκείνοι οι πολιτικοί άνδρες που αν τάχα είχαν ακολουθηθεί οι προτάσεις τους δεν θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάντια.

Ανάμεσα σε τέτοια παραδείγματα βρίσκονται και οι (κατά τα λοιπά συμπαθείς) περιπτώσεις των κυρίων Τ. Γιαννίτση και Αλ. Παπαδόπουλου. Υπουργοί και οι δύο επί κυβερνήσεων Σημίτη, προβάλλονται σήμερα από πολλά ΜΜΕ ως παραδείγματα σοβαρού και αξιόπιστου πολιτικού λόγου.

Όμως, ο μεν κος Γιαννίτσης διετέλεσε Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων την περίοδο 2000-2001, ο δε κος Παπαδόπουλος Υπουργός Υγείας την περίοδο 2000-2002.

Και εγώ αναρωτιέμαι:

Ρε παιδιά, εσείς οι τόσο σοβαροί, υπεύθυνοι και συγκροτημένοι πολιτικοί, γιατί το πρώτο πράγμα που δεν ελέγξατε ως καθ' ύλην αρμόδιοι Υπουργοί (Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο ένας, Υγείας ο άλλος) δεν ήταν ποιοι εισπράττουν τις συντάξεις και τα επιδόματα? Τόσο δύσκολο ήταν να το σκεφτείτε και τόσο δύσκολο να το πράξετε ή δεν ενδιαφερθήκατε ποτέ να διεκδικήσετε το 1,5 δις€ που χάνεται κάθε χρόνο για να μην "στενοχωρήσετε" την κομματική σας πελατεία?
Και αφού δεν μπορέσατε να κάνετε αυτό το τόσο στοιχειώδες, πως να πεισθώ εγώ σήμερα για την ανώτερη "σοβαρότητά" σας και την ανανεωτική φρεσκαδούρα που επαγγέλλεστε?

Τόσο "σοβαροί" θα είναι οι αυριανοί αυτόκλητοι "σωτήρες" μας?




1 σχόλιο:

  1. Τόσο, τόσο! Πήξαμε στην αυστηρότητα των σοβαρών
    εντός και εκτός Ελλάδας. Και τελικά σοβαρότης... μηδέν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή