Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Κρατική Πολιτική βία

Στην "αριστερή" φρασεολογία ονομάζεται Πολιτική Βία
Στην "συντηρητική" φρασεολογία ονομάζεται Τρομοκρατία.
Ο λόγος αφορά μια ιδιαίτερη μορφή αυτού του φαινομένου που ενθαρρύνεται (αν δεν καθοδηγείται) από την Κρατική εξουσία. Ο λόγος αφορά την Πολιτική Βία που πλέον ανοιχτά, απροσχημάτιστα και ξεκάθαρα ασκεί η Αστυνομία. 

Η Αστυνομία πια δεν αρκείται στο ρόλο της δύναμης καταστολής έκνομων ενεργειών. 
Η Αστυνομία πια ασκεί ανοιχτά Πολιτική Βία κατά των πολιτών.
Τα συμβάντα είναι πλέον αρκετά ώστε να διαμορφώσουμε μια σαφή εικόνα για αυτό. Αναφέρω:

1. Τα δεκάδες περιστατικά τρομοκρατίας των μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΑΣ. (οι γνωστοί αλήτες της Δ) που τρομοκρατούν διαδηλωτές. Μερικά (ελάχιστα) βίντεο και εικόνες διαλύουν κάθε αμφιβολία










2. Ο βαρύτατος τραυματισμός (μόνιμη κώφωση) του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου από χειροβομβίδα κρότου που αναίτια του πέταξε τσογλάνι της Δ, μέσα σε περιορισμένο χώρο (Στοά Όθωνος) (15/06/2011) (πηγή)

3. Ο τραυματισμός της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη  την ώρα που έκανε τη δουλειά της από ΜΑΤατζή (βλ. δεύτερη εικόνα) (05/10/2011) (πηγή)

4. Ο προχθεσινός βαρύτατος τραυματισμός (σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση) του προέδρου των Ελλήνων φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου (05/04/2012) (πηγή)

Αυτά είναι λίγα περιστατικά, αλλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της λογικής με την οποία λειτουργεί πλέον η ΕΛ.ΑΣ και φυσικά η Κρατική Εξουσία.
Η λογική της Αστυνομίας είναι "Βαράτε στο ψαχνό φωτορεπόρτερ για να μην μας φωτογραφίζουν την ώρα που βαράμε τον κόσμο. Τρομοκρατείστε ελεύθερα πολίτες και δημοσιογράφους!".
Και φυσικά οι φυσικοί αυτουργοί μένουν άγνωστοι και ατιμώρητοι όπως συμβαίνει πάντα .... 

Η άσκηση Πολιτικής ΒίαςΤρομοκρατίας, αν θέλετε) από την ΕΛ.ΑΣ. αν δεν είναι καθοδηγούμενη από την πολιτική ηγεσία (που κατά τη γνώμη μου σε μεγάλο βαθμό είναι), βρίσκει στα σίγουρα σιωπηρή ανοχή και ενθάρρυνση της εξουσίας καθώς κανένας ποτέ δεν τιμωρείται.

Πρέπει λοιπόν να τεθούν και πάλι μερικά βασικά ζητήματα:

  1. Γιατί οι αστυνομικοί δεν φέρουν ατομικά διακριτικά σε ευδιάκριτο σημείο της στολής τους?
  2. Ένας αστυνομικός χωρίς διακριτικά σε τι ακριβώς διαφέρει από έναν "κουκουλοφόρο"? (δείτε κι εδώ)
  3. Γιατί το Κράτος συνεχίζει να προσλαμβάνει στη θέση αστυνομικών, τους λεγόμενους "ειδικούς φρουρούς", δηλαδή παιδαρέλια (τουρκιστί τσογλάνια) μειωμένων προσόντων και ικανοτήτων με ελάχιστη εκπαίδευση μέχρι τη στιγμή που θα βγουν στο δρόμο οπλισμένοι? 
  4. Πόσο ταιριάζει σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία η άσκηση μαζικής πολιτικής βίας από την αστυνομία? Σε τι διαφέρει αυτή η πρακτική από την πρακτική μιας Χούντας? 
  5. Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν (και δημιουργούν) συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας?   Ποιος είναι τελικά ο σχεδιασμός τους?

Ως φυσικό επακόλουθο της Κρατικής Πολιτικής Βίας, μπαίνουμε πλέον ξεκάθαρα σε αυτοτροφοδοτούμενο φαύλο κύκλο  βίας. Χθες κιόλας ειδικός φρουρός ξυλοφορτώθηκε από πολίτες (πηγή) όταν βρέθηκε στο χώρο που αυτοκτόνησε ο Δημήτρης Χριστούλας.

Έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι -δυστυχώς- θα υπάρξει και συνέχεια?




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου