Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

...

Υπάρχουν στιγμές που είναι αχρείαστο το ο,τιδήποτε και το μόνο που μπορεί και πρέπει να κάνει κανείς είναι να… σωπάσει. Σε αυτές τις στιγμές υπάρχει πολλή βουή! Είναι η σιωπή που σημαίνει τόσα πολλά. Κάτι τόσο μικρό και λίγο, όπως η σιωπή, που όμως για να αποτυπώσει κάποιος τα νοήματά της θα έπρεπε να αφιερώσει σελίδες κειμένου και πάλι ίσως το αποτέλεσμα να ήταν ατελές.



Η σιωπή στο λόγο είναι πολύ σημαντική. Βρίσκεται στα σημεία εκείνα που πρέπει να υπάρξει σκέψη. Σκέψη που θα αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτά τα οποία θα ακολουθήσουν. Ακόμα, η σιωπή-παύση είναι δομικό στοιχείο της μουσικής μια και συμβάλλει στην Αρμονία.

Η σιωπή είναι παρούσα σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Η σημαντικότητά της γίνεται αντιληπτή κυρίως όταν ως παρατηρητές-εξερευνητές προσπαθούμε να χαρτογραφήσουμε-εξερευνήσουμε τα όρια του εαυτού μας. Τότε πραγματοποιείται ένα σιωπηλό μα συνάμα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο από αντιθέσεις, αποκαλύψεις, κριτική και στο τέλος, αν τα καταφέρουμε, φτάνουμε στην κάθαρση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και απολύτως σιωπηλά έχουμε κάνει την μέγιστη και πλέον ηχηρή αλλαγή. Την αλλαγή του εγώ μας και πιθανώς να έχουμε φτάσει και στη συνειδητότητα του εμείς μέσα από αυτό.

Η σιωπή λοιπόν έχει και δύναμη. Δύναμη να αλλάζει αλλά ταυτόχρονα και να τρομάζει! Μπορεί λοιπόν να τρομάξει εμάς γιατί θα δούμε τις αδυναμίες μας αλλά κυρίως τρομάζει τους τρίτους καθώς είναι χαοτική και είναι αδύνατο εξαιτίας αυτού να κατανοήσουν τις σκέψεις μας. Μας οδηγεί σε άλλες ατραπούς. Ατραπούς που όταν δεν υπάρχει σιωπή είναι αδύνατο να βρούμε.

Έτσι σιωπηλά λοιπόν, ξεκινάμε αυτό το ιστολόγιο προκειμένου να ταξιδέψουμε μαζί στις σκέψεις μας, να προσπαθήσουμε να βρούμε το μέτρο, την αρμονία, όσο αυτό είναι δυνατόν, κι ό,τι μα ό,τι ο καθένας μας μπορεί να ψάχνει.

Καλό μας ταξίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου