Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Άνθρωποι και Ποντίκια


Εδώ και 36 μέρες 300 περίπου εργάτες - μετανάστες κάνουν απεργία πείνας στην Αθήνα ζητώντας να τους δοθούν νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή και εργασία τους στην Ελλάδα. Στη χώρα δηλαδή που επί 10 περίπου χρόνια ζουν και εργάζονται υπό το καθεστώς παρανομίας.

Το τι έχει ακουστεί αυτές τις μέρες επί του θέματος, ξεπερνά τα όρια της παραπληροφόρησης και κυρίως της υποκρισίας:

  1. "Οι λαθρομετανάστες είναι καθοδηγούμενοι από συγκεκριμένη πολιτική παράταξη". Υπάρχει δηλαδή έστω και ένας λογικός άνθρωπος που να πιστεύει στ' αλήθεια ότι μπορεί κάποιος να υποκινηθεί σε απεργία πείνας (δηλ. αυτοκτονία) για 36 συνεχείς ημέρες; Ξέρουμε πολλούς υποκινημένους αυτόχειρες;
  2. "Η νομιμότητα να αποκατασταθεί! Είναι παράνομοι - Να απελαθούν πάραυτα!". Δηλαδή όσο δούλευαν στα χωράφια μας στην Κρήτη, ανασφάλιστοι, σχεδόν απλήρωτοι και φυσικά παράνομοι, όλα έβαιναν καλώς, δεν έτρεχε μία! Τώρα όμως που βγαίνουν μπροστά και διεκδικούν, έ, τώρα ...... να απελαθούν γιατί ανακαλύφθηκε η παρανομία τους! Την δικιά μας παρανομία (εμάς των εργοδοτών τους) πότε άραγε θα την ανακαλύψουμε;
  3. "Πόσους πια θα χωρέσει αυτή η χώρα;" Το ερώτημα αυτό ομολογώ ότι έχει αξία. Και πρέπει να λάβει και απάντηση από όσους έχουν ορισθεί για να λύνουν αυτά τα προβλήματα, τους υπεύθυνους δηλαδή για την μεταναστευτική πολιτική αυτής της χώρας, και πάντως όχι από τους σύγχρονους σκλάβους - μετανάστες, που όποτε μας βολεύει τους χρησιμοποιούμε στη δουλειά μας και όποτε μας "ενοχλεί" η παρουσία τους, τους κολλάμε ένα "είσαι παράνομος" και καθαρίσαμε με δαύτους.

Έλα όμως που στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας η ενασχόληση με το μεταναστευτικό ήταν τα τελευταία χρόνια το καλύτερο εφαλτήριο για ανέλιξη στα σκαλιά της εξουσίας.

Ας απευθυνθεί λοιπόν αυτό το ερώτημα στους μέχρι τώρα πάλαι ποτέ δήθεν υπέρμαχους των δικαιωμάτων των μεταναστών, που έχουν πλέον αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την μεταναστευτική πολιτική.
Ας απευθυνθεί αυτό το ερώτημα για παράδειγμα στον Δήμαρχο Αθηναίων κο Καμίνη (πρώην Συνήγορο του Πολίτη), που ποιεί πλέον την νήσσαν (κοινώς κάνει την πάπια) ακολουθώντας προφανώς τις κυβερνητικές εντολές...
Ας απευθυνθεί αυτό το ερώτημα για παράδειγμα στον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπ. Εσωτερικών κο Ανδρέα Τάκη (πρώην προϊστάμενο του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη και κολλητό του κου Καμίνη) ο οποίος ενώ μεχρι πρότινος συγκαταλέγονταν στους (σχεδόν) ακτιβιστές που υποστήριζαν τα δικαιώματα των μεταναστών, τώρα καλείται να εφαρμόσει την "πανέξυπνη" ιδέα του τείχους στον Έβρο, αφού έτσι προφανώς του είπαν από την Κυβέρνηση να κάνει.......

Τι να πω; Τους θαυμάζω! Υπέροχοι Ανθρωποι, πανέξυπνοι. Θα λύσουν το πρόβλημα μετανάστευσης εκατοντάδων χιλιάδων (ή και εκατομμυρίων) ανθρώπων από την Ασία και την Αφρική προς την Ευρώπη, με το .....τείχος στον Έβρο. Λες και πρόκειται για Ποντίκια που θα τα σταματήσει έτσι απλά το σκουτί κάτω από την πόρτα!

Άνθρωποι και Ποντίκια λοιπόν!



(H φωτογραφία είναι από Έλληνες μετανάστες πριν από μισό αιώνα περίπου και σας διαβεβαιώ ότι δεν την επέλεξα καθόλου τυχαία!)