Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις .....


..... είχε πει κάποτε ο Τσαρούχης, σχολιάζοντας την νεο-ελληνική παράνοια.

Και τις τελευταίες μέρες το ρητό επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά με τον πλέον τραγικό τρόπο, με αφορμή τον τραγικό θάνατο 2 νέων συνανθρώπων μας που υπηρετούσαν στην ΕΛ.ΑΣ. ως ειδικοί φρουροί.

Ας πιάσουμε το νήμα από την αρχή:

Πριν την έλευση της "εκσυγχρονιστικής" κυβέρνησης Σημίτη, η Αστυνομία απασχολούσε άνδρες και γυναίκες οι οποίοι καταλάμβαναν θέσεις αξιωματικών, υπαξιωματικών και απλών αστυφυλάκων μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, όπως ακριβώς ισχύει και για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.
Όμως το σύστημα αυτό ήταν αξιοκρατικό και αντικειμενικό, άρα ανεπιθύμητο στην Ελληνική πραγματικότητα....
Έτσι το 1999 με το N.2734/1999 συστάθηκαν οι 1.000 πρώτες θέσεις Ειδικών Φρουρών, οι οποίες και συμπληρώθηκαν το 2000 με 1.300 θέσεις, το 2007
με 2000 νέες θέσεις και το 2009 με άλλες 1500 θέσεις, δηλ. 5800 φρουροί συνολικά (το 15% περίπου των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.). Υποτίθεται ότι οι άνθρωποι αυτοί προσλήφθηκαν για να φυλάσσουν σταθερούς στόχους (Πρεσβείες, Τράπεζες, συγκεκριμένα άτομα που έχρηζαν προστασίας) και γι αυτό δεν θεωρούνται (και δεν είναι βάσει του νόμου) μέχρι σήμερα Αστυφύλακες.

Για να λέμε λοιπόν τα πράγματα όπως είναι, οι κυβερνήσεις βρήκαν μέσω του θεσμού των ειδικών φρουρών έναν εύκολο τρόπο να παρακάμψουν κάθε είδους αξιοκρατία, εξετάσεις, κλπ, αφού οι θέσεις αυτές καταλαμβάνονταν εκτός διαδικασιών με τα λεγόμενα "αντικειμενικά κριτήρια". Δηλαδή οι κυβερνήσεις βρήκαν έναν εύσχημο τρόπο να διορίσουν ρουσφετολογικά τα "δικά μας" παιδιά και το κατάφεραν!

Γι αυτό οι ειδικοί φρουροί σύντομα έπαψαν να κάνουν αυτό για το οποίο τυπικά προσελήφθησαν (δηλαδή υπηρεσίες security και τίποτα περισσότερο!!!!) και άρχισαν να εκτελούν καθαρά αστυνομικά καθήκοντα. Φυσικά, αντίστοιχη της θέσεώς τους είναι και η εκπαίδευσή τους η οποία δεν έχει καμία σχέση με την εκπαίδευση ενός κανονικού Αστυνομικού. Πρόκειται για ολιγόμηνη εκπαίδευση, αντίστοιχη με αυτή που λαμβάνει ένας υπάλληλος της Karakitsos Security, αφού όπως προείπα ειδικός φρουρός σημαίνει εξ ορισμού σεκιουριτάς του Κράτους .....

Οι ίδιοι βέβαια ισχυρίζονται πως κάτι τέτοιο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού αρκετοί απ' αυτούς έχουν υπηρετήσει την στρατιωτική τους θητεία στα ΛΟΚ ή στους Αλεξιπτωτιστές. Μεγαλύτερη μπούρδα απ' αυτό το "επιχείρημα", δεν υπάρχει!!! Λες και αν κάποιος εκπαιδευτεί να καταλαμβάνει εχθρικές θέσεις εν καιρώ πολέμου (πχ Λοκατζής), αυτό αυτόματα τον καθιστά ικανό να ασκήσει το έργο της αστυνόμευσης!!!!! Αλλά είπαμε, στην Ελλάδα ό, τι δηλώσεις είσαι!

Βάζει λοιπόν το Κράτος παιδάκια 20-25 ετών να το παίζουν "αστυνόμοι" για 800€, και το τραγικότερο απ' όλα είναι ότι τα ίδια αυτά τα παιδάκια πιστεύουν κιόλας ότι είναι αστυνόμοι!!
Αλλά δεν φταίνε
αυτοί! Δεν κατηγορείς έναν αδαή για την αμάθειά του!
Έτσι τους είπαν οι ανώτεροι,
είναι και πιτσιρικάδες, ιδιαίτερη μόρφωση δεν έχουν, γυαλίζει και το αναθεματισμένο το σήμα του σερίφη στο μπράτσο, είναι και το σκουριασμένο το πιστολάκι καλή γκομενοπαγίδα στις καφετέριες του Μπουρναζίου, μαζί και η εντούρο, οπότε ..... έδεσε το γλυκό!!!!

Και από τότε σε ότι μαλακία ή ατύχημα γίνεται στην ΕΛ.ΑΣ., από πίσω κρύβεται σχεδόν πάντα ένας Ειδικός Φρουρός (θυμηθείτε: Κορκονέας - Γρηγορόπουλος, υπόθεση κλοπής Πακιστανών μικροπωλητών, προστασία μαγαζιών, κλπ). Και μετά αρχίζουν να έρχονται και τα αδικοχαμένα θύματα, όπως τα δύο παιδιά χθές ή ο ειδικός φρουρός που έμεινε ανάπηρος στα Ανώγεια (και εκεί από Καλάσνικοφ.....)

Και έτσι στην όμορφη χώρα μας είμαστε όλοι "ευχαριστημένοι":

  • Οι πολιτικοί γιατί έκαναν τα ρουσφετάκια τους
  • Οι ανώτεροι της ΕΛ.ΑΣ γιατί βρήκαν πρόθυμα "θύματα" να ρίξουν ως αθώα πρόβατα στον βωμό της όλο και πιο σκληρής εγκληματικότητας, νίπτοντας έτσι τας χείρας τους για τις τεράστιες δικές τους ευθύνες και ανικανότητες
  • Τα κανάλια, για να γεμίσουν τα δελτία χύνοντας υποκριτικά δάκρυα για την τηλεθέαση
  • Και εμείς για να καλύψουμε την ανάγκη μας στη δημιουργία ηρώων....



Υ.Γ.: Συγχωρέστε μου όμως μία τελευταία απορία, έτσι για το γαμώτο:
Ποιός ηλίθιος επιτελικός της ΕΛ.ΑΣ θεώρησε καλή ιδέα να στείλει μοτοσυκλετιστές να καταδιώξουν και να σταματήσουν αυτοκίνητο με κακοποιούς που διαπιστωμένα κατείχαν πολεμικά τυφέκια;;;
Τα πολυδιαφημισμένα ελικόπτερα με τις υπέρυθρες κάμερες της ΕΛ.ΑΣ., που ήταν προχθές το βράδυ;;