Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο "αγγελικός" κόσμος που μας υποσχέθηκαν έρχεται

Μας είπαν πως ήρθε καιρός να ορθολογικοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία.

Μας είπαν πως ήρθε ο καιρός να πάψει πια η Ελλάδα να έχει σοβιετικού τύπου οικονομία. (Σημ.: εννοείται πως πιο ανιστόρητο και ηλίθιο ευφυολόγημα απ' αυτό σπάνια θα ξανακουστεί...)

Μας είπαν πως τα κρατικά μονοπώλια και ο (δήθεν) τεράστιος Δημόσιος Τομέας θα πάψουν πια να μας αρμέγουν.

Μας είπαν ότι επιτέλους θα απολαύσουμε τα αγαθά της ελεύθερης αγοράς ....

.... και να λοιπόν που τα πρώτα μαντάτα επιβεβαιώνουν τον υποσχεθέντα Παράδεισο που έρχεται ολοταχώς:

Πρώτα, ο υφυπουργός υποδομών τον Μάρτιο του 2011 ανακοινώνει πως μέσα στον μήνα θα μειώνονταν οι τιμές των διοδίων στις εθνικές οδούς αφού το κράτος πλήρωσε τα οφειλόμενα στις κατασκευαστικές εταιρείες (πηγή).
Κι όμως! Όλως παραδόξως (!!) οι τιμές των διοδίων όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά εν μέσω πρωτοφανούς ανεργίας και ύφεσης οι τιμές των διοδίων από σήμερα (01/02/2012) αυξήθηκαν !!!!! (πηγή)

Και ο κάθε καλοπροαίρετος (αλλά και βλακωδώς αμετανόητος) πολίτης θα πει πως δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα έχει γίνει, αφού το είχε υποσχεθεί ο κος υφυπουργός...

Όλα όμως έχουν την εξήγησή τους σ' αυτόν τον κόσμο.
Και η εξήγηση θα γίνει κατανοητή αν σας πω το εξής. Ακούστε μια μικρή (τυχαία) ιστορία:

Επί κυβερνήσεως ΝΔ, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ ήταν ο κος Δήμος Κατσιγιάννης. Ο κος Κατσιγιάννης λοιπόν έκλεισε μια συμφωνία για την παραχώρηση των εθνικών οδών στις ιδιωτικές εταιρείες προς εκμετάλλευση. Ο τότε συνομιλητής του και εκπρόσωπος των εταιρειών παραχώρησης των εθνικών οδών ονομάζονταν Σέργιος Λαμπρόπουλος. Μέχρι εδώ όλα(?) ωραία και καλά, θα μου πείτε. Σύμφωνοι!

Αν όμως εγώ σας πω, πως με το που ανέλαβε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, ο μέχρι τότε Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κος Κατσιγιάννης αφού έφυγε από το υπουργείο, έγινε στέλεχος σε κατασκευαστική εταιρεία που εκμεταλλεύεται εθνική οδό, ενώ ο μέχρι τότε εκπρόσωπος των εταιρειών παραχώρησης κος Λαμπρόπουλος έγινε Γ.Γ. Δημοσίων έργων, δηλαδή (για να το κάνω ακόμα πιο λιανά) οι δύο αυτοί κύριοι αντάλλαξαν ρόλους, εσείς τι συμπέρασμα βγάζετε άραγε? (πηγή1, πηγή2)

Συμπεραίνετε μήπως ότι το παιχνίδι είναι στημένο ανάμεσα στα ίδια golden boys που ανταλλάσουν "καπέλα" πότε του πολιτικού και πότε του ιδιώτη μάνατζερ και μοιράζουν δουλειές και συμφέροντα? Συμπεραίνετε ότι αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής?

Τα συμπεράσματα βγάλτε τα μόνοι σας. Εγώ δεν βγάζω κανένα συμπέρασμα, γιατί στη γνήσια Δημοκρατία που ζούμε άρχισαν να κυκλοφορούν και ρουφιάνοι στο διαδίκτυο που τρώγονται να κάνουν μηνύσεις ........

-----------------------------------------------

Και βέβαια μη ξεχάσω τη τρομακτική αλλαγή που έφερε στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος η είσοδος δυο ιδιωτικών εταιρειών (Hellas Power και Energa) που θα έσπαγαν το αποτρόπαιο μονοπώλιο της ΔΕΗ και θα έφεραν ανταγωνισμό και καλύτερες τιμές για τον καταναλωτή.

Η κατάληξη γνωστή. Οι δύο καλές εταιρείες της ελεύθερης αγοράς έφαγαν 120 εκατ. € από τους καταναλωτές και την ΔΕΗ (τα οποία έγιναν καταθέσεις σε Ελβετική Τράπεζα) και την έκαναν με ελαφρά (πηγή) ..... Ακούγονται κι άλλα διάφορα, για ξέπλυμα χρήματος κ.λπ., αλλά ποιος μπορεί να ξέρει πια.

Και τώρα το συμπέρασμα:
Θα έρθουν άλλες ιδιωτικές εταιρείες στη θέση τους για να προσφέρουν τα δώρα της ελεύθερης αγοράς στους καταναλωτές..........
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ!
Συμπέρασμα (αληθινό αυτή τη φορά): Το ρεύμα θα συνεχίσει να αυξάνεται από τη ΔΕΗ. Και θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι να γίνει τόσο ακριβό που πια θα συμφέρει τους ιδιώτες να μπούν στην αγορά σε τέτοιες υψηλές τιμές. Γιατί μέχρι σήμερα με τις -σχετικά χαμηλές- τιμές που παρέχει η ΔΕΗ, δύσκολα ιδιώτης θα βγάλει αξιόλογο κέρδος.


Μμμμμ' αρέσει η Ελεύθερη Αγορά ρε φίλε!......


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου