Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ψύλλοι (ανωμαλίας) στ' αυτιά μου μπήκανε!

Η είδηση σημερινή (26/02/2012) είναι ανησυχητική και άκρως ύποπτη:

Εντοπίστηκε ισχυρός εμπρηστικός μηχανισμός σε βαγόνι του Μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω. Ο μηχανισμός είχε ενεργοποιηθεί, αλλά για κάποιους λόγους δεν εξερράγη, ενώ ΔΕΝ υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα ή ανάληψη ευθύνης. (πηγή)

Αν (ξαναλέω ΑΝ) τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφει η Αστυνομία, τότε έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή για τα Ελληνικά "τρομοκρατικά" Xρονικά, ενέργεια. Έχουμε να κάνουμε με απόπειρα τυφλού χτυπήματος σε κλειστό χώρο συνάθροισης χιλιάδων αθώων πολιτών, χωρίς καμία τηλεφωνική ή άλλη προειδοποίηση.

Ιστορικά στον Ευρωπαϊκό χώρο, τέτοιες ενέργειες όταν δεν προέρχονται από οργανώσεις θρησκευτικού φανατισμού (και ευτυχώς δεν έχουμε τέτοια περιστατικά στην Ελλάδα), προέρχονται αποκλειστικά από ακροδεξιούς εξτρεμιστές με έντονη οσμή παρακράτους. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ευρωπαϊκό προηγούμενο "αριστερίστικου" τρομοκρατικού τυφλού χτυπήματος σε δημόσιο χώρο συνάθροισης.
Κλασσικές περιπτώσεις τυφλών βομβών κατά ανυποψίαστων πολιτών ήταν η έκρηξη στον σιδηροδρομικό σταθμό στη Bologna της Ιταλίας τον Αύγουστο του 1980 (πηγή) από ομάδα Ιταλών νεοφασιστών που κόστισε τη ζωή 85 ανθρώπων και πιο πρόσφατα η γνωστή επίθεση του ακροδεξιού Breivik στην Νορβηγία.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσω ότι υπάρχει ένα και μοναδικό προηγούμενο "ορφανών" (δηλ., χωρίς ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση) βομβών στην Ελλάδα. Το Σεπτέμβρη του 1985, ο πράκτορας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και στέλεχος κάποιων μικρών αριστερών ομάδων Ντάνος Κρυστάλλης, αναφέρει στις αρχές κρατικής ασφάλειας ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες στο σημείο που θα γίνονταν προεκλογική συγκέντρωση του Κ. Μητσοτάκη. Οι βόμβες βρίσκονται εύκολα από την ΚΥΠ όντως στα σημεία που είχε υποδείξει ο Κρυστάλλης, ο οποίος συλλαμβάνεται(!!) για την τοποθέτηση και μετά απ' αυτό ...... καμία εξέλιξη! Μέχρι σήμερα (και ενώ ο Κρυστάλλης έχει αθωωθεί), δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη για την τοποθέτηση των βομβών, ούτε οι αρχές ασφαλείας βρήκαν τους ενόχους. Χωρίς ποτέ να αποδειχθεί, έχει επικρατήσει η άποψη ότι οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί από την ΚΥΠ, σε έναν πόλεμο που είχε τότε ανάψει μεταξύ ΚΥΠ και Αστυνομίας (πηγή 1, πηγή 2).
Μια υπόθεση που ακόμα βρωμάει πολύ..........

Τι σχέση όμως μπορεί να έχουν αυτά με το πρόσφατο συμβάν της ορφανής και τυφλής βόμβας στο Μετρό? Από καμία ως και πολύ μεγάλη!

Εξηγώ:
Αρχικά, αν δεχθούμε ότι τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης του εμπρηστικού μηχανισμού στο Μετρό (στόχος η πρόκληση τυφλού χτυπήματος με πολλούς νεκρούς, "ορφανή" βόμβα χωρίς ανάληψη ευθύνης), στοχοποιούν είτε ακροδεξιά οργάνωση, είτε (το πιθανότερο κατ' εμέ) εμπλοκή σε κάποιο βαθμό εγχώριων ή μη Υπηρεσιών Ασφαλείας, θα πρέπει να δούμε ποιο θα μπορούσε σε αυτήν την περίπτωση να είναι το κίνητρο.

Πριν από 3 περίπου μήνες (11/11/2011), είχα γράψει εδώ:
"Από σήμερα λοιπόν μας κυβερνάνε και επίσημα οι Αγορές και οι Τράπεζες.
Ά, και όσον αφορά τις εκλογές, απλά τις εκλογές ξεχάστε τες!
Εκλογές δεν πρόκειται να κάνουν, αν δεν έχουν εξασφαλίσει διάδοχο σχήμα. Και αυτό θα αργήσει ακόμα."

Μα πως δένουν όλα αυτά?
Σκέφτομαι λοιπόν με το αρρωστημένο μυαλό μου:
Αφού είναι ξεκάθαρο πως Εκλογές δεν θέλουν να κάνουν, τουλάχιστον πριν "καταλαγιάσει" ο κουρνιαχτός από το πρόσφατο νέο Μνημόνιο, και δεδομένου ότι υπάρχουν σοβαρές πολιτικές εκκρεμότητες όπως οι Γαλλικές Προεδρικές εκλογές του Μαΐου που θα κρίνουν πολλά στην Ευρωζώνη, ενώ εκκρεμεί η εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τα νέα σκληρότερα μέτρα που θα ληφθούν τον Ιούνιο, θα πρέπει να βρουν (ή να .....εφεύρουν) ένα πρόσχημα για να αναβάλλουν τις Εκλογές ακόμη περισσότερο!
Και τι καλύτερο από το να δημιουργήσουν ένα κλίμα αστάθειας και ανασφάλειας στη χώρα, που θα τους επιτρέψει να ισχυριστούν ότι οι Εκλογές αναβάλλονται για να σωθεί (δήθεν) η χώρα από την ανωμαλία, την αναρχία και το χάος! Τι καλύτερο από ένα κύμα τυφλών τρομοκρατικών χτυπημάτων?

............................................................................

Μπορεί να ακούγεται "συνωμοσιολογικό". Μπορεί και να είναι.
Μόλις όμως σήμερα, λιγότερο από 24 ώρες μετά την ανακάλυψη του εμπρηστικού μηχανισμού στο Μετρό του Αιγάλεω, ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη και επικεφαλής των Κρατικών Υπηρεσιών Ασφαλέιας, Χρ. Παπουτσής υπέβαλε την παραίτησή του (πηγή) διότι καθώς λέει θέλει να διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ (.....λες και πιστεύει ότι έχει ελπίδες να κερδίσει!).

Είναι έτσι ή μήπως δεν θέλει να εμπλακεί σε τόσο σκοτεινές και αιματηρές περιπέτειες?



Υ.Γ.: Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές (σύμφωνα με το δελτίο της ΝΕΤ), ανώνυμο τηλεφώνημα στις Αρχές ανέφερε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει κάποια οργάνωση με το όνομα "Αντάρτικο Πόλεων". Η οργάνωση αυτή είναι καινοφανής. Τυχαίο?




1 σχόλιο: