Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Όχι άλλη Προπαγάνδα! (κατά το Όχι Άλλο Κάρβουνο!)

Τις τελευταίες μέρες (και όχι μόνο) και εν αναμονή των συμφωνιών για το "κούρεμα" (PSI), το σύστημα αφού δεν έχει καταφέρει (όπως φαίνεται) να πείσει για την αναγκαιότητα του νέου, τραγικότερου για την Ελλάδα, Μνημονίου που έρχεται, έχει ρίξει στη μάχη τις "χρυσές εφεδρείες" (πηγή1 - Βερέμης, πηγή2-Δαμανάκη). Βαριά ονόματα της πολιτικής και της διανόησης προσπαθούν με το βάρος του -όποιου- κύρους τους να μας πείσουν ότι αν δεν συμφωνήσουμε τώρα με αυτά που μας ζητάει η Τρόικα, τότε μας περιμένουν φοβερά δεινά, με σημαντικότερο την επιστροφή στη δραχμή.

Εγώ θα ήθελα να θέσω μερικά ειλικρινή ερωτήματα σε όλους αυτούς:

  1. Πως και γιατί μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών συνεπάγεται έξοδο από το Ευρώ?

  2. Πως μπορεί η ΕΕ να διώξει μια χώρα από το Ευρώ, αφού απαιτείται ΟΜΟΦΩΝΙΑ για κάτι τέτοιο?

  3. Σε τι θα μας ωφελήσει το κούρεμα αφού την ίδια στιγμή θα ξαναδανειστούμε όσα χρήματα χρειάζονται να τα δώσουμε στις Τράπεζες, ώστε αυτές να ισοφαρίσουν τη χασούρα από το κούρεμα? Δηλαδή μας κάνουν χάρη με το κούρεμα και μεις ξαναδανειζόμαστε για να μην έχουν αυτοί ζημίες?

  4. Γιατί φοβόμαστε τη στάση πληρωμών αφού ήδη από το 2012 θα έχουμε μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα, σύμφωνα με το Υπ. Οικονομικών? (πηγή) Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα χρειαζόμαστε πια δάνεια για να εξυπηρετήσουμε εσωτερικές ανάγκες, αλλά μόνο για να αποπληρώνουμε τα δανεικά και τους τόκους.

  5. Πως γίνεται οι εκλογές σε μία δυτική αστική δημοκρατία να μην είναι επιθυμητές??? (Άλλωστε, αν αφαιρέσουμε τις εκλογές και την ελεύθερη έκφραση της βούλησης του λαού από το Δυτικό σύστημα, αυτό που μένει πίσω δεν είναι κάτι καλύτερο από το σύστημα της πρώην ΕΣΣΔ)

  6. Γιατί τόση κινδυνολογία??? (Αυτό είναι ρητορικό.....)
Όλα αυτά και πολύ πιο αναλυτικά μπορείτε να τα διαβάσετε και μέσα από το άρθρο του Γ. Βαρουφάκη εδώ.

Εμένα πάντως μου μένει η απορία:

Τόση "προθυμία" βρε αδελφέ να κατεβάσουμε τα σώβρακα? Τόση οσφυοκαμψία πια?



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου