Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Οι γκεμπελίσκοι δεν θα μας σώσουν

Δεν θα μείνω ιδιαίτερα στα γεγονότα της χθεσινής ημέρας.

Θεωρώ ότι είναι λίγο-πολύ γνωστά, όπως επίσης θεωρώ ότι έχει γίνει σε όλους μας αντιληπτό ότι οι χθεσινές διαμαρτυρίες δεν προέρχονταν από μεμονωμένα περιθωριακά στοιχεία, καθώς -όπως τα ίδια τα γεγονότα μαρτυρούν- πρόκειται για πανελλαδικές εκδηλώσεις σε όλες σχεδόν τις πόλεις πρωτευουσών των νομών της χώρας.

Η πολιτική κάστα αυτού του τόπου, ανύπαρκτη, άβουλη και μοιραία, φέρεται πλέον σαν την Μαρία Αντουανέττα της Γαλλικής Επανάστασης, που όταν έμαθε ότι ο κόσμος ζητούσε ψωμί, εκείνη ανυποψίαστα απάντησε: "Μα γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;;...". Έτσι και οι δικοί μας. Για πρώτη φορά μετά τα Μνημόνια και τα Κουρέματα, τις περικοπές και την ύφεση, ο κόσμος συνάντησε τετ-α-τετ τους κυβερνητικούς παράγοντες, και αυτοί φαίνεται περίμεναν να τους λούσουν με άνθη!!!!!!!!!!.........

Μόνο και μόνο από την πανελλήνια έκταση των αντιδράσεων, εκτιμώ ότι είναι τουλάχιστον ανόητο και γελοίο να θεωρείται ότι αυτές οι διαμαρτυρίες καθοδηγήθηκαν από συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, .....εκτός αν όλη αυτή η προσπάθεια απόδοσης ευθυνών δεν είναι παρά μια ηθελημένη προπαγάνδα φτηνού γκεμπελισμού.

Και μάλλον οι ενδείξεις συνηγορούν προς τη δεύτερη ερμηνεία.

Εξηγώ:
Ο ίδιος ο δράστης που χτύπησε τον Βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Μαγκούφη, δηλώνει σε τοπική εφημερίδα ότι: "....... τον κ. Μαγκούφη τον γνωρίζω όπως γνωρίζω και τους υπόλοιπους κατά καιρούς, υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, διότι είμαι μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Τρικάλων από το 2008"(πηγή), ενώ ο Βουλευτής επιμένει να ενοχοποιεί τον Σύριζα.
Δημοσιογράφος του (κυβερνητικού) MEGA σπέρνει την φανταστική είδηση ότι ο κόσμος γιουχάρισε όλους τους πολιτικούς μεταξύ των οποίων και τον Γιάννη Δημαρά. Η καταφανώς αναληθής αυτή είδηση προκάλεσε την άμεση επικοινωνία του Γ. Δημαρά με το κανάλι και την διάψευση των υποτιθέμενων αποδοκιμασιών, οι οποίες είχαν αποκλειστικό στόχο τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. (πηγή)
Οι ίδιοι δε δημοσιογραφίσκοι, ζητούν (ως νέοι εμφυλιοπολεμικοί ανακριτές) από κάθε καλεσμένο τους να αποκηρύξει τα επεισόδια, λες και είναι δυνατό να αποκηρύξει κανείς ένα φυσικό φαινόμενο, ή πως κάτι θα αλλάξει στην κοινωνία αν το πράξουν.......
Αλλά καθώς φαίνεται ότι η προπαγανδιστική τακτική δεν έπιασε, ξεκίνησε μια δεύτερη, πιο διανοουμενίστικη φάση της, όπως εκφράζεται από το άρθρο του τέως υπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη και πρώην στελέχους της Αριστεράς, Ν. Μπίστη εδώ. Με λίγα λόγια, ο αρθρογράφος θεωρεί ότι τα πρόσφατα γεγονότα προέρχονται από ακροδεξιούς φασιστικούς κύκλους, και ότι όποιος δεν τα καταγγέλλει, στην ουσία προετοιμάζει το έδαφος για την ακροδεξιά!
Δηλαδή για τον εκσυγχρονιστή κο Μπίστη, η παρακάτω εικόνα δεν δείχνει τη διαμαρτυρία ενός μαθητή για τα σχολικά βιβλία που δεν έχει ή για τον νεοδιόριστο καθηγητή του, που καλείται να πάει στο επαρχιακό σχολείο για να τον διδάξει με μισθό 650€, αλλά δείχνει ένα Φασίστα που απειλεί τη Δημοκρατία!

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δύο λογια μόνο ακόμα:
Το πρώτο αφορά το "πουλέν" (poulain) του νέου ΠΑΣΟΚ και της ευνουχισμένης Αριστεράς, τον πρώην Συνήγορο του Πολίτη (!!!) και νυν Δήμαρχο Αθηναίων κο Καμίνη. Ο κύριος αυτός απειλεί τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου πως θα τους παραπέμψει στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης, επειδή τόλμησαν λέει να κρεμάσουν μαύρες κορδέλλες στα μουσικά τους όργανα κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρέλασης (όπως και έκαναν) (πηγή). Εύγε κε Καμίνη!

Το δεύτερο αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κύριε Πρόεδρε, χθες κάνατε ένα βαρύ σφάλμα. Πήρατε θέση πολιτική υπέρ των κυβερνητικών ενεργειών, πράξη θεσμικά ανεπίτρεπτη για τον θεσμικό ηγέτη μιας χώρας. Είπατε: "...........ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει που πάει, γι’ αυτό και δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις και όλα αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύνατων πιστεύει ότι μια μέρα θα ξημερώσει καλύτερη γι αυτό πιστεύουμε όλοι γι αυτό και είμαστε εδώ......" (πηγή). Κύριε Πρόεδρε, δεν σας έχουν πληροφορήσει σωστά. Ο ελληνικός λαός ούτε που τον πάνε καταλαβαίνει, ούτε δέχεται τα μέτρα και κυρίως δεν πιστεύει ότι θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για αυτόν, κάτω από την μπότα του Μνημονίου. Και καλό θα ήταν κύριε Πρόεδρε, ένα ποσό από τα 350.000€ με τα οποία επιχορηγείται η Προεδρία της Δημοκρατίας το χρόνο (πηγή), να τα διαθέσετε σε κάποιον από τους εναπομείναντες πραγματικούς αγωνιστές του '40, που ψωμολυσάνε με τις συνταξούλες που το ελληνικό κράτος τους έχει δώσει......

Ως επίλογος, οι δηλώσεις ενός ανθρώπου που το ξεπουλημένο Ελληνικό Κράτος δεν τόλμησε ποτέ να κάνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας...... Ενός ανθρώπου που συνεχίζει να εμπνέει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ενέπνευσε ολόκληρη την Ευρώπη πριν από 70 χρόνια.:

Μανώλης Γλέζος
"Η 28η Οκτωβρίου έρχεται. Θα τιμηθεί και πάλι ως μια επέτειος, η οποία συμβολίζει την αντίσταση του ελληνικού λαού εναντίον ενός εισβολέα. Είναι χαρακτηριστικό, η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου, οι δυο εθνικές επέτειοι, σηματοδοτούν έναρξη αγώνων για ελευθερία και αντίσταση για να μην καταλυθεί η ελευθερία, και δεν επιμαρτυρούν ούτε ενθρονίσεις βασιλέων, ούτε επινίκια, ούτε θριάμβους. Στη συνείδηση του λαού, στην ιστορική συνείδηση επισημαίνουν αρχή ". Τόνισε όμως ότι η επίσημη πολιτεία, έχει μετατρέψει τις επετείους αυτές σε "εκδηλώσεις υποταγής προς τους φορείς της εκάστοτε κρατικής εξουσίας. Πραγματοποιούνται παρελάσεις της μαθητικής νεολαίας και του στρατού εν ονόματι των επετείων αυτών, όχι μπροστά στα μνημεία όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία, αλλά ενώπιον των κρατικών και κυβερνητικών αρχών, οι οποίες, επί πλέον, στρέφουν τα νώτα τους προς τα μνημεία καθυβρίζοντάς τα". "Καταγγέλλω αυτή τη διαστρέβλωση του νοήματος των εθνικών επετείων και ζητώ όπως οι παρελάσεις πραγματοποιούνται μόνον μπροστά στα μνημεία της Θυσίας" (25/10/2011) (πηγή)
και
"Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σ άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο.

Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε.

Οι πολιτικοί φορείς και οι πολιτικές οργανώσεις παρήλασαν μπροστά στο Λαό.

Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση." (28/10/2011) (πηγή)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου