Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μήνυση ομάδας δικηγόρων κατά του γερμανικού περιοδικού Focus

Όπως είναι γνωστό κατά το τελευταίο διάστημα η Ελλάς λόγω της σοβαρής κρίσεως αξιών και ηθών, δέχεται άγρια όσο και πολύπλευρη επίθεση από ποικίλα και ποικιλώνυμα κέντρα εξουσίας και μέσα ενημέρωσης . Η χώρα μας βάλλεται   εντελώς κακόβουλα, δηλαδή με περιφρονητικό πνεύμα και απαξιωτική διάθεση έναντι της χώρας μας και του λαού αδιακρίτως. Μεταξύ των τελευταίων τούτων τιμητών της Ελλάδος, των κακόβουλων δηλαδή επικριτών αυτής, εξέχουσα θέση κατέλαβε ένα περιοδικό εκδιδόμενο στο Μόναχο της Γερμανίας, υπό τον τίτλο «Focus» (Φόκους). Στις 22.02.2010 το συγκεκριμένο περιοδικό εξέδωσε και κυκλοφόρησε το υπ’ αριθμ. 8/10 τεύχος του στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Αυστρία, στην Ελβετία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στο Λουξεμβούργο, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στα Κανάρια Νησιά, στην Φιλανδία, στη Δανία, στη Νορβηγία, στην Ιαπωνία, στην Σλοβενία και στην Ουγγαρία.
Έτσι λοιπόν μια ομάδα δικηγόρων και συγκεκριμένα ο Θεόδωρος Φραγκάκης, η Αικατερίνη  Φραγκάκη, η Αικατερίνη Πουλάκη, η Βασιλική Μπακάλη, ο Σταύρος Ανδρουτσόπουλος και ο Χρήστος Χρυσανθακόπουλος στις 19/3/2010 κατέθεσαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών την από 19/3/2010 μήνυση  κατά παντός υπευθύνου εκδότου, διευθυντή σύνταξης, δημοσιογράφου και αρθρογράφου του περιοδικού Focus (Φόκους) για τα αδικήματα της εξύβρισης , της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου και της προσβολής εθνικού συμβόλου όπως προβλέπονται από τους  γενικούς και ειδικούς ποινικούς νόμους.
Κατέστησαν σαφές ότι η μήνυση τους αναφέρεται στο περιοδικό «Focus», το οποίο εκδίδεται στο Μόναχο της Γερμανίας, στη γερμανική γλώσσα και κυκλοφορεί εβδομαδιαίως εκτός από τη Γερμανία και σε άλλες χώρες του κόσμου, μεταξύ δε αυτών και στην Ελλάδα. Το ως άνω περιοδικό εδρεύει στο Μόναχο, οδός Arabellastrasse, αρ. 23. Διευθυντής έκδοσης και αρχισυντάκτης του περιοδικού είναι ο κος. Helmut Markwort. Υπεύθυνος εκδοτικός οίκος για την έκδοσή του είναι ο εκδοτικός οίκος Hubert Burda Media που εδρεύει στην οδό και διευθύνει ο κος. Hubert Burda.
Οι συντάκτες και οι εν γένει συνεργάτες του ως άνω περιοδικού στο συγκεκριμένο τεύχος της 22ας.02.2010 υπερέβησαν παν όριο θεμιτής δημοσιογραφικής κριτικής (ακόμη και σε επίπεδο χλεύης και ισοπεδωτικής κριτικής των «έργων και ημερών» συμπατριωτών μας) και καταπέσαντες σε επίπεδα αδιαφιλονίκητα κιτρινισμού εναντίον της χώρας μας. Eπiδόθηκαν συστηματικά σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση με αήθη λιβελογραφήματα από τις στήλες του εν λόγω περιοδικού, μη αρκούμενοι δε εις αυτά εξετράπησαν και σε πληθώρα υβριστικών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών όλων των Ελλήνων συλλήβδην με άκρως μειωτικές λέξεις και φράσεις  όπως «Απατεώνες στην Ευρω-οικογένεια» (Betrüger in der Euro-Familie), όπως είναι η επακριβής μετάφραση από τα Γερμανικά στα Ελληνικά .
Στο συγκεκριμένο τεύχος του περιοδικού υπάρχει εξώφυλλο, το οποίο απεικονίζει τεχνητά επεξεργασμένη φωτογραφία του αρχαιοελληνικού αγάλματος, γνωστού ως Αφροδίτη της Μήλου. Το συγκεκριμένο άγαλμα παρουσιάζεται με το ένα χέρι (το οποίο στην πραγματικότητα λείπει από το άγαλμα) σηκωμένο στον αέρα και με το μεσαίο δάχτυλο του χεριού αυτού υψωμένο, ενώ το κάτω μέρος του κορμού του είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία. Στο αριστερό μέρος δε της σελίδας αναγράφεται η φράση «Απατεώνες στην Ευρω-οικογένεια» (Betrüger in der Euro-Familie).
Περαιτέρω, στο εν λόγω περιοδικό υπάρχει εκτεταμένο αφιέρωμα 16 σελίδων στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και όχι μόνο. Ειδικότερα στις σελίδες 120 έως 128 το περιοδικό φιλοξενεί άρθρο φέρον τον τίτλο «Η χρεοκοπία της Ελλάδας» (Die Griechenland – Pleite), το οποίο φέρεται υπογεγραμμένο από τους O. Berbalk, S. Borst, W. Eberhardt, B. Johann, A. Körner, N. Matthes, R. Stadler, F. Twehes, M. Zeslawski, σε συνεργασία με τον D. Breithaupt. Κατόπιν, στις σελίδες 129 έως 131 υπάρχει συνέντευξη του φερόμενου ως καθηγητή Οικονομικών κ. Hans – Werner Sinn, η οποία συνέντευξη φέρει τον τίτλο «Eπικίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία» (Gefährlich für die Weltwirtschaft). Τέλος, το αφιέρωμα ολοκληρώνεται στις σελίδες 132 έως 136 με ένα άρθρο του Michael Klonovsky υπό τον τίτλο «2000 χρόνια παρακμής. Από κοιτίδα της Ευρώπης στην πίσω αυλή της Ευρώπης: Η πτώση της Ελλάδας είναι άνευ προηγουμένου. Πως συνέβη κάτι τέτοιο;» (2000 Jahre Niedergang. Von der Wiege Europas zum Hinterhof Europas: Griechenlands Abstieg ist beispiellos. Wie konnte das passieren?).
Ακολουθεί απόσπασμα της μηνύσεως:

"Οι ως μηνυόμενοι ετέλεσαν εις βάρος μας τα υπό των άρθρων 361, 362 και 363 Π.Κ προβλεπόμενα και τιμωρούμενα αδικήματα της δυσφήμησης, συκοφαντικής δυσφήμησης και εξύβρισης δια του τύπου σε συνδυασμό με τον ειδικό ποινικό νόμο άρ. 2 Ν. 927/1979, καθώς επίσης και το υπό του άρθρου 181 Π.Κ προβλεπόμενο και τιμωρούμενο αδίκημα της προσβολής συμβόλων του Ελληνικού Κράτους.

ΕΠΕΙΔΗ τα δημοσιεύματα αυτά, που κυκλοφόρησαν και στην Ελλάδα, έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη του ελληνικού λαού στο σύνολό του.
ΕΠΕΙΔΗ εμείς οι εγκαλούντες τυγχάνουμε Έλληνες δικηγόροι, δεν είμαστε απατεώνες, ουδέποτε έχουμε εξαπατήσει κανέναν, πολύ περισσότερο κάποιον Γερμανό πολίτη ή το γερμανικό κράτος, όπως εννοείται άμεσα ή έμμεσα από τα ανωτέρω δημοσιεύματα.
ΕΠΕΙΔΗ παριστάμεθα ως πολιτικώς ενάγοντες για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης την οποία υπέστημεν από τις αξιόποινες πράξεις των εγκαλουμένων – μηνυομένων ποσού σαράντα τεσσάρων ευρώ (44 €), με επιφύλαξη επιδίωξης της περιουσιακής μας ζημίας και κάθε περαιτέρω βλάβης μας στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά και για την υποστήριξη της κατηγορίας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΖΗΤΟΥΜΕ

Tην κατά νόμο τιμωρία των εγκαλουμένων – μηνυομένων.
Οι εγκαλούντες"

Πράγματι ασκήθηκε ποινική δίωξη και στις 29/6/2011 θα δικαστούν οι υπεύθυνοι αλλά και θα διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια αυτής της σφοδρότατης επίθεσης κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων.
Επίσης οι ως άνω δικηγόροι γνωστοποίησαν  ότι  θα κατατεθεί αγωγή αποζημίωσης για την ηθική βλάβη  που έχουν υποστεί λόγω των δημοσιευμάτων του εν λόγω περιοδικού. Την συγκεκριμένη αγωγή την έχουν συνυπογράψει ήδη αρκετοί  Έλληνες οι οποίοι έγιναν μέλη στην ομάδα τους στο facebook με την ονομασία ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ FOCUS ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜHΣΗ και οι οποίοι τους έστειλαν εντολή να συμπεριλάβουν τα ονόματα τους ως εναγόντων στην αγωγή κατά του περιοδικού.
Οι δικηγόροι επισήμαναν ότι αυτή τους η πρωτοβουλία είναι καταρχήν πέραν και πάνω από κόμματα και δεν έχει πολιτική απόχρωση, αλλά ούτε αφορά τον Γερμανικό λαό και δεν επιθυμούν να  ασκήσουν εξωτερική πολιτική, αλλά στρέφονται κατά του συγκεκριμένου εξωφύλλου και των δημοσιευμάτων του Γερμανικού περιοδικού focus που κυκλοφόρησε στις 22/2/2010 . Η κίνηση τους  ξεκίνησε αυθόρμητα και με αγάπη για την Ελλάδα χωρίς καμία διάθεση κερδοσκοπική και για αυτό αποφάσισαν τα έξοδα για την κατάθεση και εκδίκαση της μήνυσης και της αγωγής να τα επιμεριστούν αυτοί οι ίδιοι οι δικηγόροι και 2) το όποιο ποσό τυχόν επιδικασθεί για την δικαίωσή των εναγόντων θα αποδοθεί κατά το ήμισυ στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και κατά το ήμισυ στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία. Η δική τους ωφέλεια θα είναι η ηθική δικαίωση και η “δημόσια συγγνώμη” από το εν λόγω περιοδικό για την προσβολή της προσωπικότητός τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου