Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ουαί υμίν κ. Παπακωνσταντίνου!

(Στη φωτό διακρίνεται ένα σπίτι -ποιανού άραγε;;;;- για πραγματικούς λάτρεις της φύσης, χτισμένο μέσα στο δάσος, κάτι που ο ιδιοκτήτης ποτέ δεν αντιλήφθηκε όταν το έχτιζε...)


Πριν περίπου μια εβδομάδα, ο νέος Υπουργός Περιβάλλοντος κος Παπακωνσταντίνου, δεν άντεξε πια τους "Αγανακτισμένους" και τις αντικυβερνητικές τους διαμαρτυρίες και αγανακτώντας ο ίδιος ανεφώνησε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ :

«Πού ήταν όμως όλοι αυτοί οι "Αγανακτισμένοι" τα περασμένα χρόνια;» «Γιατί δεν αντέδρασαν τότε, στις πολιτικές που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση;»

Αν καταλαβαίνω καλά τη βαθυστόχαστη έκρηξη του κου Υπουργού, οι σημερινοί Αγανακτισμένοι θα έπρεπε από παλαιά να είχαν αγανακτήσει και όχι να κοίταζαν ο καθένας να βολευτεί όπως μπορούσε στην καλά εδραιωμένη ελληνική καθεστηκυία τάξη πραγμάτων των παρελθόντων ετών.

Μπράβο σας κε Υπουργέ! Έχετε δίκιο!

Αλλά θα πρέπει να τους αναγνωρίσετε ίσως ένα ελαφρυντικό! Μπορεί αυτοί οι άνθρωποι παρασυρμένοι από την τακτική του Ελληνικού Κράτους που συστηματικά έκλεινε το μάτι στην αυθαίρετη δόμηση, αλλά και γενικά στην παρανομία, να είπαν: "'Νταξει βρε αδελφέ, ας κάνω εγώ το αυθαίρετο τώρα αφού και ο Δήμαρχος και ο υπάλληλος της Πολεοδομίας και ο Αστυφύλακας (δηλ. όλο το Κράτος) είναι στο "κόλπο" και δεν θα με ενοχλήσουν, και κάποια στιγμή στο μέλλον αργά-γρήγορα θα βρεθεί ένας Υπουργός να το νομιμοποιήσει...". Και κάπως έτσι (παρανομόντας) το 'χτισαν. (Σε βάρος του περιβάλλοντος και των νομοταγών κορόιδων φυσικά!)

Και το 1983 ο μακαρίτης ο Αντώνης Τρίτσης ψήφισε νόμο που προσπάθησε να βάλει τέλος σε αυτήν την ιστορία. Και είπε, όποιος θέλει ας το δηλώσει το αυθαίρετο για να το νομιμοποιήσει, αλλά από δω και πέρα δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί απολύτως κανένα!
Και παρήλθαν χρόνοι πολλοί και παρά το νόμο Τρίτση και την Συνταγματική πρόβλεψη για μη περαιτέρω νομιμοποίηση μετά το 1983, ποτέ το Κράτος δεν μπήκε στον κόπο να γκρεμίσει κανένα νέο αυθαίρετο......

Τέλος πάντων όμως, η τωρινή κυβέρνηση που δεν μασάει, θα έβαζε επιτέλους τάξη στα κακώς κείμενα του ελληνικού συστήματος διότι το πράγμα δεν πάει άλλο. Η στιβαρή νέα κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να κάνει όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έχουν γίνει τόσα χρόνια!

Αλλά.......... (πηγή)! Τι είναι αυτά; Η καλή μας κυβέρνηση θα ξανα-νομιμοποιήσει αυθαίρετα;;; Δεν το πιστεύω!!!!
Ο "εξοργισμένος" κος Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός Περιβάλλοντος έρχεται δηλαδή εκ νέου να επιβραβεύσει την αυθαίρετη δόμηση και την παρανομία;;;; Δηλαδή ο κος Υπουργός δικαιώνει όλους εκείνους που τόσα χρόνια κοίταγαν να βολέψουν την πάρτη τους;; Δικαιώνει όλους εκείνους που δεν αντιδρούσαν στο σάπιο πολιτικό σύστημα;;; Δικαιώνει αυτούς που κατακεραυνώνει;;; Δικαιώνει την διαπλοκή;;;;

Πέφτω από τα σύννεφα............
Και συνεχίζω να πέφτω!
Εφημερίδα αποκάλυψε (πηγή) ότι ο ίδιος ο κος Παπακωνσταντίνου (συγκεκριμένα η μαμά του) έχει αυθαίρετο σε δασική έκταση. Ο ίδιος βέβαια απάντησε (πηγή) ότι το σπίτι έχει νομιμοποιηθεί με τον νόμο Τρίτση και ότι μόλις πρόσφατα η περιοχή κυρήχθηκε αναδασωτέα. Μάλιστα!
Δηλαδή κε Παπακωνσταντίνου χτίσατε και σεις το αυθαιρετάκι σας, όπως και οι άλλοι που κατηγορείτε ότι δεν αντέδρασαν στην πολιτική που μας έφτασε στην σημερινή κατάσταση;;;
Κι αν ναι, τότε γιατί τους κατηγορείτε;; Εσείς άραγε σε τι διαφέρετε;;


Και έστω ότι μόλις σήμερα ο κος Υπουργός έμαθε ότι η έκταση είναι αναδασωτέα. Όταν το χτιζε το σπιτάκι η μαμά του, δεν κατάλαβε ότι είναι μέσα σε δάσος, αφού είναι πνιγμένο στο πεύκο;;; (βλ. παραπάνω την φωτό)

Και το κερασάκι στην τούρτα της κοροϊδίας:
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες (πηγή) ο κος Παπακωνσταντίνου τέλειωσε πριν ένα περίπου χρόνο πέτρινη βίλλα 1.000.000 € στη Σέριφο. Και μέχρι εκεί όλα καλά, ΑΝ μπορεί να δικαιολογήσει το κόστος (ΑΝ λέω). Η πλάκα ξέρετε πια είναι: Ότι το σπίτι φέρεται να διαθέτει πισίνα, η οποία έχει χαρακτηριστεί (γιατί πισίνα στις Κυκλάδες δεν παίρνει άδεια) ώς δεξαμενή συλλογής όμβριων υδάτων.....

Θρησκόληπτος δεν είμαι, αλλά καλύτερο δεν βρίσκω:

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι (βάλε και Υπουργοί παρέα...) υποκριταί, ........ ούτω και υμείς έξωθεν μέν φαίνεσθε τοίς ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστε υποκρίσεως και ανομίας...... (Ματθαίος κγ')




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου