Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η κρυφή γοητεία του Φασισμού


Τα πρόσφατα γεγονότα στη Νορβηγία είναι γνωστά και έχουν δημιουργήσει σε όλους μας συναισθήματα έντονης οργής και αποτροπιασμού.
Δράστης είναι ένας 32χρονος Νορβηγός επ' ονόματι Anders Behring Breivik ο οποίος δολοφονώντας εν ψυχρώ 100 περίπου νεαρούς συμπατριώτες του θεώρησε ότι με αυτόν τον τρόπο διεξάγει μεγάλη νίκη στον αγώνα του κατά του Ισλάμ, των μεταναστών, του Μαρξισμού, της κυβέρνησης της Νορβηγίας, των εχθρών της Ευρώπης και της Άριας φυλής, των καλικάντζαρων, της κακιάς μάγισσας Ντε Σπέλ, των ρυπαρών εθνών, των Νεφελίμ και άλλων γνήσιων Λιακοπουλικών ηρώων. Στις πολλαπλές διαδικτυακές του καταγραφές και φαντασιώσεις, ο τύπος εμφανίζεται να ηγείται ή να συμμετέχει φανταστικών ομάδων από Ναΐτες Ιππότες, Σταυροφόρους μαχητές του Χριστιανισμού και άλλους παιδικούς ήρωες, ενώ παράλληλα ενστερνίζεται κάθε είδους συνομωσιολογική θεωρία σχετικά με τα σκοτεινά συμφέροντα που απεργάζονται την εξαφάνιση του γνήσιου (με τη βούλα) Άριου Ευρωπαίου.

Το background του τύπου είναι απολύτως προβλέψιμο από πλευράς κοινωνικής ψυχολογίας:

Παιδί χωρισμένων γονιών (ο πατέρας του τον εγκατέλειψε σε ηλικία 1 έτους), τέλειωσε το σχολείο και έβγαλε ένα από αυτά τα Κολλέγια που σπουδάζεις Managment (δηλ. σχεδόν τίποτα...), χρόνια άνεργος (τον ζούσε η μάνα του) ....αλλά με φιλοδοξίες!

Μέχρι εδώ δηλαδή, η προσωπική ιστορία του παρουσιάζει απόλυτη συνάφεια με την προσωπική ιστορία του Αδόλφου Χίτλερ!!

Στην προσπάθεια του να γίνει κάτι (wannabe που λένε οι Αμερικάνοι), εντάσσεται το 1999 σε ένα λαϊκίστικο δεξιό αντιμεταναστευτικό κόμμα της Νορβηγίας (Progress Party- Fremskrittspartiet - FrP), επιδιώκει να θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στο Όσλο χωρίς να το πετύχει και τελικά τον διώχνουν (2006-7) λόγω εξτρεμιστικών ιδεών. Γίνεται μέλος πολλών ιντερνετικών σελίδων μεταξύ αυτών και ενός Σουηδικού νεο-ναζιστικού φόρουμ με το όνομα "Νοrdisk". Εμφανίζεται να εγγράφεται σε Μασονική Στοά, αλλά τον διώχνουν και από κει. (πηγή1, πηγή2, πηγή3)

Και οι περισσότεροι λένε και γράφουν στις εφημερίδες και τα ΜΜΕ, ότι πρόκειται για έναν ψυχοπαθή και αφήνεται να εννοηθεί ότι κατά συνέπεια αποτελεί μία τραγική εξαίρεση όπως και κάθε serial killer.

'Ελα όμως που δεν είναι καθόλου έτσι!

Ο άνθρωπος αυτός πήρε τις φοβίες του, τις ανασφάλειές του, την έλλειψη αυτοεκτίμησης και τις εγωπαθείς ματαιόδοξες φιλοδοξίες του, τα πέρασε όλα μέσα από το φίλτρο της βαθιάς του αμάθειας και της έλλειψης πραγματικής παιδείας και έπλασε ένα κλασικό Φασίστα και όχι τον ψυχοπαθή δολοφόνο με το πριόνι, όπως θα βόλευε πολλούς να πιστεύουν........ Έπλασε έναν άνθρωπο που διακατέχεται μόνο από μίσος και θεωρεί ευατόν ώς αυτόκλητο Μεσσία που έχει θείο δικαίωμα να αφαιρεί ζωή κατά το δοκούν. Και η μόνη πολιτική θεωρία που νομιμοποιεί την φυσική εξόντωση του αντιπάλου, δεν είναι άλλη από τη θεωρία του Φασισμού - Ναζισμού. Δεν είναι λοιπον τυχαία η συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και η "ιδεολογία" του. Είναι σε πλήρη αρμονία.

Ο άνθρωπος αυτός είναι το κλασικό θύμα της πάντα υφέρπουσας Φασιστικής - Ναζιστικής αντίληψης και ιδεολογίας, η οποία λόγω της οικονομικής κρίσης και της κρίσης αξιών που τις τελευταίες δεκαετίες μαστίζει αυτόν τον πλανήτη, έχει βρει πλούσιο έδαφος για ανάπτυξη ασκώντας γοητεία σε πολλούς ανθρώπους. Δεν είναι τυχαία η διαμόρφωση τέτοιων απόψεων και προσωπικοτήτων. Όλα αυτά γεννιούνται μέσα σε μία πολύ συγκεκριμένη θερμοκοιτίδα. Την θερμοκοιτίδα μιας κοινωνίας που προωθεί τον αρρωστημένο μέχρι τέλους ανταγωνισμό, μιας κοινωνίας χωρίς ουσιαστική ανθρωπιστική παιδεία (αλλά μόνο εξιδίκευσης και εκπαίδευσης), μιας κοινωνίας αποξένωσης και αλλοτρίωσης που βυθίζεται μέσα στην οικονομική κρίση.

Όπως ακριβώς και στην δεκαετία του '30.........




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου