Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Τελικά μαζί τα φάγαμε ή μήπως όχι;

Θα παραθέσω χωρίς πολλά-πολλά σχόλια μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα διαγράμματα περί των οικονομικών που βρήκα στο διαδίκτυο:


1.


Συμπέρασμα 1:

Το ποσοστό δημόσιων δαπανών σε σχέση με το ΑΕΠ στην Ελλάδα την περίοδο 1995-2008 μαζί με τους τόκους (!!) δεν είναι υψηλότερο από τον Ευρωπαικό μέσο όρο, αλλά χαμηλότερο. Άρα, καταρρεί ο μύθος των τεράστιων Δημόσιων Δαπανών που ευθύνονται για το χρέος.


2.


Συμπέρασμα 2:
Τα συνολικά δημόσια έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα την περίοδο 1995-2008 είναι σαφώς χαμηλότερα από τον Ευρωπαικό μέσο όρο. Άρα, κάποιοι δεν πληρώνουν φόρους!


3.


Συμπέρασμα 3:
Οι άμεσοι φόροι (δηλ. οι φόροι που πληρώνει ο καθένας βάση των εισοδημάτων του) ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα την περίοδο 1995-2008 είναι τραγικά χαμηλότεροι από τον Ευρωπαικό μέσο όρο!!!!. Άρα, ο πλούτος στην Ελλάδα φορολογείται πολύ χαμηλότερα απ' ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη!


4.


Συμπέρασμα 4:
Αν είχαμε την ίδια άμεση φορολογία εισοδήματος που έχει κατά μέσο όρο η Ευρωζώνη, τότε η κρίση θα μας εύρισκε το 2008 με χρέος 82% και όχι 110% που μας βρήκε. Άρα, αν ακολουθούσαμε την φορολογική πολιτική της Ευρωζώνης δεν θα είχαμε την ανάγκη Μνημονίου!!!!!


5.



Συμπέρασμα 5:
Τα δανεικά που μας δίνει η Τρόικα, δαπανώνται κατά 95% για εξόφληση τοκοχρεωλύσιων!! Άρα, καταρρεί ο μύθος ότι αν δεν δανειζόμαστε δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις! Μια χαρά θα πληρώναμε μισθούς και συντάξεις.

Αν δεν δανειζόμασταν, απλά ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ,
(γι αυτό άλλωστε και μας δανείζουν).


Τα στοιχεία προέρχονται από εδώ.
Το ότι τα έχει βγάλει στη φόρα κάποιο κόμμα, διόλου με ενδιαφέρει.

Αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι ότι δείχνουν ξεκάθαρα ποιοί τα φάγανε.
Και σίγουρα δείχνουν ότι δεν τα φάγαμε μαζί.........


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου