Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή



Οι δύο εικόνες αποτελούν διαδοχικά στιγμιότυπα ενός τυπικού περιστατικού
της χθεσινής διαμαρτυρίας

Στο μακρόκοσμο που ζούμε, είτε μιλάμε για φυσικά , είτε για κοινωνικοπολιτικά φαινόμενα, μεταξύ των αντιθέτων υπάρχει κατά κανόνα ένα εύρος δυνατών καταστάσεων. Έτσι, σπανίως μπορούμε με ευκολία να χαρακτηρίσουμε ένα φαινόμενο ως να ανήκει αποκλειστικά στην μία ή στην άλλη (αντίθετη) κατάσταση.
Με δύο λόγια συνήθως τα πράγματα είναι "γκρίζα" σε ένα περιβάλλον που διακυμαίνεται από το "άσπρο" στο "μαύρο". Όταν όμως η περιγραφή μιας κατάστασης είναι εννοιολογικά δυική, τότε υπάρχει μία λεπτή κόκκινη γραμμή που αποτελεί το κοινωνικό κριτήριο με το οποίο κατατάσονται τα κοινωνικά φαινόμενα ως ανήκοντα στη μία ή την άλλη κατηγορία.

Χθες λοιπόν, οι δυνάμεις Κρατικής καταστολής διέβησαν ξεκάθαρα τη λεπτή κόκκινη γραμμή που διακρίνει τη Δημοκρατία από τη Δικτατορία.

Χωρίς καμία αμφιβολία οι δυνάμεις Κρατικής καταστολής χθες με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο χωρίς καμία επαρκή δικαιολογία, χωρίς καμία ουσιαστική πρόκληση, χωρίς καμία νόμιμη αιτία, διέλυσαν με παράνομο και δικτατορικό τρόπο μια συγκέντρωση πολιτών κάθε ηλικίας που ασκούσαν το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της διαμαρτυρίας. Και τη διέλυσαν εξυπηρετώντας σαφές σχέδιο και με απόλυτη σκοπιμότητα.

Τα τσογλάνια των ΜΑΤ και της Ομάδας Δέλτα (και είμαι υπέρμετρα επιεικής σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς) όχι μόνο έριξαν στα κεφάλια των πολιτών εκατοντάδες κάνιστρα ασφυξιογόνων χημικών ουσιών, όχι μόνο άσκησαν την ψυχασθενική τους βία κατά άοπλων ειρηνικών ανθρώπων χρησιμοποιώντας το γκλομπ τους ως προέκταση του ανύπαρκτου (κατά την ψυχοπαθολογία) πέους τους (δείτε το βίντεο!), αλλά επέλασαν κατά των πολιτών με τις μηχανές της Ομάδας Δέλτα, σάν να επρόκειτο για την επέλαση ιππικού κατά των ιθαγενών Ζουλού!

Ήταν τόσο το διεστραμμένο μένος των κομπλεξικών κωλόπαιδων της Ομάδας Δέλτα που δεν δίστασαν να επιτεθούν ακόμα και κατά των (γεμάτων από πελάτες) σουβλατζίδικων της Πλ. Μοναστηρακίου, σπάζοντας τραπέζια και καρέκλες ξυλοφορτώνοντας και τρομοκρατώντας ακόμα και τουρίστες! Μάλιστα, στο Μοναστηράκι εκτυλίχθησαν απίστευτες σκηνές με πενηντάρηδες και εξηντάρηδες άνδρες και γυναίκες, απλούς πολίτες, που έστειναν ακόμα και οδοφράγματα για να προφυλαχθούν από την "επέλαση του ιππικού" των πραιτωριανών της κας Μέρκελ!
Δείτε προσεκτικά το βίντεο. Είναι απίστευτο!
Το κωμικοτραγικό μάλιστα ήταν ότι σε κάποια στιγμή εργαζόμενος στο μεζεδοπωλείο "Σάββας" στο Μοναστηράκι, έπαιρνε απεγνωσμένα τηλέφωνο την Άμεση Δράση ζητώντας βοήθεια για την επίθεση των πιθηκοειδών με τις μηχανές!!!

Και μην πέσετε στην παγίδα της παραπληροφόρησης.
Χθες είναι ζήτημα αν έπεσαν συνολικά 4-5 μολότωφ σε όλο το κέντρο από το πρωί μέχρι και το βράδυ. Ούτε η δράση των κουκουλοφόρων ήταν έντονη σε σχέση με άλλες φορές. Αυτοί που από ένα σημείο και μετά πέταγαν πέτρες και μπουκάλια χθές, ήταν απλοί Έλληνες πολίτες όλων των ηλικιών που με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά αμύνονταν αντιδρώντας στις αδικαιολόγητες και συνεχείς επιθέσεις των Πραιτωριανών της ΕΛ.ΑΣ.
Οτιδήποτε άλλο δεν είναι παρά προπαγάνδα των γνωστών κύκλων που ελέγχουν τα ΜΜΕ.

Όσο για τα κομπλεξικά ανθρωπάρια της Ομάδας Δέλτα, σας έχω ήδη μιλήσει με στοιχεία σε ανύποπτο χρόνο εδώ. Δεν θα επανέλθω. Όπως επίσης δεν θα αναφερθώ στο γνωστό σε όλους μας περιστατικό που δείχνει το γνωστό πλέον βίντεο με τους κουκουλοφόρους που περιθάλπτονται με στοργή από "άνδρες" των ΜΑΤ μπροστά στη Βουλή.
Θα σας πω μόνο τούτο:
Σήμερα οι τύποι αυτοί ισχυρίζονται ότι τυχαία τους έσωσαν οι αστυνομικοί από τα χέρια των αναρχικών. Ένας δε από αυτούς με το όνομα Α. Σουκαράς βγαίνει στα κανάλια επώνυμα και ισχυρίζεται ότι είναι ένας απλός οδηγός της ΕΘΕΛ που έφαγε ξύλο από αναρχικούς και απλά ήρθε η αστυνομία να τον σώσει. Βέβαια ο κύριος αυτός δεν μας εξηγεί πως ενώ φοράει κουκούλα και κρατάει χαλαρά και άνετα στο χέρι του σιδηρολοστό (ντέξιον), δεν συλλαμβάνεται για παράβαση του "κουκουλονόμου" και κυρίως για οπλοκατοχή....
Η απάντηση είναι απλή.
Δείτε απλά το προφίλ του κουκουλοφόρου κου Σουκαρά στο blogger:
Εδώ (κύριο link) και εδώ (από αναδημοσίευση)
Τυχαία άραγε τα ΜΑΤ αγκαλιάζουν με στοργή ανθρώπους της ναζιστικής ακροδεξιάς που φέρουν με περηφάνια σύμβολα (νεκροκεφαλή) των SS;;;;;
Τα συμπεράσματα δικά σας.........

___________________________________________________________

Όμως το σπουδαιότερο είναι ότι χθές ξεπεράστηκε ακόμη μία λεπτή κόκκινη γραμμή. Εκείνη που χωρίζει την αντίληψη που έχει ο πολίτης για τα Σώματα Ασφαλείας. Μετά από τα χθεσινά οι αστυνομικοί δεν αντιμετωπίζονται πλέον από τους πολίτες ως "προστάτες του πολίτη", αλλά ως Μπασκίνες - Πραιτωριανοί του συστήματος που μοιράζουν ξύλο και βία κατά όσων τολμούν να διαμαρτύρονται κατά της πολιτικής της καθεστηκύιας τάξης.
Και το μίσος των απλών ανθρώπων που είδα χθές στο δρόμο κατά των αστυνομικών, ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Δεν θα σας πω ότι αρκετοί (μεσήλικες κιόλας) έλεγαν πως αν ξαναγίνει συμπλοκή τύπου Ρέντη τότε "καλά να πάθουν"!

Θα σας πω τι διάβασα από έναν πολίτη σε φόρουμ, ο οποίος ξέρω εδώ και χρόνια ότι έχει αδελφό στην Ομάδα Δέλτα. Ο άνθρωπος αυτός έγραψε το εξής συγκλονιστικό:
"Θλίβομαι που ο αδερφός μου δεν καταλαβαίνει ότι αν τελικά κατέβω και εγώ κάποτε στην πλατεία και φάω αναίτια δακρυγόνο ή γκλομπ στο κεφάλι (όπως το παλικαράκι στο βίντεο που παρακαλάει να μην τον βαρέσουν), τότε θα κάνω πολύ χειρότερα από τους μπαχαλάκηδες και ας είναι και αυτός απέναντί μου. Η βία γεννάει πάντα βία".

Χθές έσπασαν πολλές λεπτές κόκκινες γραμμές.

Φοβάμαι ότι είναι ήδη πολύ αργά




Υ.Γ.: Πρίν από λίγο είδα τον θλιβερό Υπουργό "Προστασίας" του Πολίτη να λέει στη Βουλή ότι αυτά που έπνιξαν χθές τον κόσμο στο Σύνταγμα δεν ήταν ασφυξιογόνα της αστυνομίας, αλλά ........καπνογόνα των διαδηλωτών!!!!
Η κατρακύλα δεν έχει όρια πια..........


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου