Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ελπίδα και Σεβασμός


Οφείλω τον απέραντο σεβασμό μου, σε όλους εκείνους τους πολίτες αυτού του τόπου που σήμερα διέψευσαν με θριαμβευτικό τρόπο όσους ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες γίναμε αμερικανάκια...

Ένα μεγάλο εύγε σε όλους εκείνους τους χιλιάδες συμπολίτες μας που άντεξαν για πάνω από πέντε ώρες την απρόκλητη, αναίτια και βαθιά φασιστική επίθεση της αστυνομίας κατά των ειρηνικών διαδηλωτών της Πλ. Συντάγματος.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας ειρηνικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην πολιτική της υποτέλειας, χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών και των στρωμάτων, όχι μόνο περιόρισαν στο ελάχιστο την δράση των κουκουλοφόρων-χουλιγκάνων-υπηρετών του συστήματος, αλλά αρνήθηκαν σχεδόν ηρωικά (θα τολμήσω να πω) τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των δυνάμεων της Κρατικής καταστολής.

Για πάνω από πέντε ώρες, οι θυμωμένοι και αποφασισμένοι για όλα διαδηλωτές του Συντάγματος και των γύρω δρόμων άντεξαν με πρωτοφανή αποφασιστικότητα στη βροχή των χημικών δακρυγόνων και των βομβίδων κρότου-λάμψης που με απίστευτη ζέση εξαπέλυσε η "ελληνική" αστυνομία, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να διαλύσει τους ειρηνικούς διαδηλωτές και να τους εκδιώξει από το Σύνταγμα, να καταλύσει δηλαδή ουσιαστικά το βασικό δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης γνώμης.
Οι πολίτες που βρέθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα τίμησαν τη παράδοση των πατεράδων τους, όπως αυτή εκφράστηκε στους αγώνες του Ελληνικού λαού κατά της υποδούλωσης (1941-44) και στους αγώνες για τη Δημοκρατία των δεκαετίων του '50, '60 και '70, διαψεύδοντας οικτρά όσους θέλουν τον Ελληνικό λαό καταδικασμένο στην απάθεια.

Μάλιστα, το πιο συγκινητικό και συνάμα ανατριχιαστικό σύνθημα που κυριάρχησε σήμερα ήταν το "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία!"

Όσο για τους κάθιδρους και τρομοκρατημένους πλέον ανθρώπους της εξουσίας ...... ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν στην σημερινή τους ήττα. Αλλά ας μάθουν ότι αυτό συμβαίνει όποτε η εξουσία υποτιμά τον Λαό!

Στους δε θλιβερούς καθοδηγητές και ηγήτορες των ΜΑΤ, τους αφιερώνω το εξής βιντεάκι ...............
Απλά, αιδώς "κύριοι"..........



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου