Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πυρηνικό update


Μετά την άκρα σιωπή και τη συγκάλυψη που ακολούθησε τα πρώτα νέα για το πυρηνικό ατύχημα της Φουκόσιμα, σήμερα, 3 μήνες μετά το ατύχημα αρχίζει να ακούγεται η αλήθεια, ακόμα και ως ασήμαντο (!?!?) τριτοκλασάτο γεγονός.

Διαβάζω λοιπόν στην χθεσινή (07/06/2011) Ναυτεμπορική το σχετικό άρθρο.
Σύμφωνα με αυτό, οι Ιάπωνες παραδέχονται αυτό που η απλή λογική και η στοιχειώδης γνώση πυρηνικής τεχνολογίας κατεδείκνυε από την αρχή, ότι δηλ. έχει σημειωθεί τήξη πυρήνα σε 3 αντιδραστήρες.
Ακόμα περισσότερο, το άρθρο αναφέρει ότι οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν ότι η ποσότητα ραδιενέργειας που έχει εκλυθεί στην ατμόσφαιρα είναι η διπλάσια από αυτήν που υπολόγιζαν (έτσι λένε τώρα...). Συγκεκριμένα, η ποσότητα ραδιενέργειας που έχει διαφύγει στην ατμόσφαιρα υπολογίζεται μέχρι σήμερα στο 15% της ποσότητας που διέρρευσε από το Τσερνόμπιλ, ενώ η διαρροή συνεχίζεται αδιάκοπα.........

Η προσπάθεια λοιπόν υποβάθμισης του ατυχήματος έπεσε στο κενό, έστω και κάποιους μήνες μετά. Και οι αποκαλύψεις να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα σταματήσουν εδώ.

Βέβαια, τα διεθνή ΜΜΕ δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στην είδηση.
Αναρωτιέμαι μόνο γιατί στην περίπτωση του Τσερνόμπιλ η διεθνής κοινότητα εν χορώ έσπευσε (δικαίως) να κατακρίνει την απόκρυψη στοιχείων από την τότε ΕΣΣΔ, ενώ σήμερα κανείς δεν προβάλει την προσπάθεια αποσόβησης του γεγονότος από πλευράς Ιαπωνίας...

Για άλλη μια φορά:
Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου