Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Το χαμόγελο του Αρτέμη




Ο συμπαθέστατος και αξιότατος ηθοποιός Αρτέμης Μάτσας έμεινε στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου, ως ο κλασσικός δοσίλογος - συνεργάτης των Γερμανών. Χαρακτηριστικό ήταν ένα ελαφρύ σαδιστικό μειδίαμα που έπαιρνε όταν υποδύoταν το ρόλο του αρχιρουφιάνου.

Εξίσου σπουδαίος ηθοποιός ήταν και ο Δήμος Σταρένιος, που και αυτός ταυτίστηκε με ρόλους συνεργάτη και ρουφιάνου.

Προσέξτε για παράδειγμα το παρακάτω βίντεο (στο 0:30) :

Ο δοσίλογος (Δήμος Σταρένιος) λέει επί λέξη τα εξής:
"Καταλαβαίνετε... Θα γίνουν καινούργιες εκτελέσεις.... Δεν τους λυπάστε τους δικούς σας!! Θα κάψουνε την Κρήτη!!!!! Όποιος ξέρει ας μιλήσει!!!!!"

Χθες βράδυ λοιπόν,
  • ο κος Παπαχελάς (δηλ. ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΙΑΜΕΠ - Ας θυμίσω εδώ ότι ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ ήταν ένας από τους 3 Έλληνες που παρευρέθησαν προ ημερών στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ στην Ελβετία) και
  • ο κος Τέλλογλου (θυμηθείτε τι έχει πει εδώ)
κάλεσαν τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο κο Μόσιαλο για να τον λιβανίσουν (..... συγγνώμη να συζητήσουν ήθελα να πω). Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Στο σημείο 9:22 ως 9:40 περίπου, ο κος Μόσιαλος λέει επί λέξη:
"Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εθνικό συμφέρον κε Παπαχελά... Αν δεν ψηφίσουμε τον εφαρμοστικό νόμο, δεν θα υπάρχει η απόδοση της 5ης δόσης του δανείου. Και αυτό σημαίνει στάση πληρωμών... Δεν θα 'χουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις μετά τις 15 Ιουλίου. Επομένως υπάρχει ένα εθνικό καθήκον ......"

Σας θυμίζει κάτι αυτή η δήλωση; Παραπέμπει σε παλιά ελληνική ταινία; Δεν ξέρω... Δεν νομίζω....

Και έπειτα ξανακοίταξα το πρόσωπο του κου Μόσιαλου.... και το ξανακοίταξα καλά..... και κάπου εκεί διέκρινα ένα αμυδρό σαδιστικό μειδίαμα καθώς προανάγγελνε την περικοπή των συντάξεων αν δεν ταυτιστούμε με το εθνικό συμφέρον και το μεσοπρόθεσμο.

Για δείτε και εσείς και πείτε μου:


Τυχαίο;


....................................................................................
Υ.Γ.: Βέβαια, θα μπορούσε κανείς να επισημάνει στον κύριο Μόσιαλο ότι αν δεν πάρουμε το δάνειο τότε ας μην κόψουμε μισθους και συντάξεις. Ας κόψουμε τις πληρωμές τοκοχρεωλυσίων! Αλλά αυτό θα ήταν μάλλον μία αντεθνική στάση κατά τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου